5 Çayı Tatlıları: Havuçlu Muffin

Share

Havuçlu kekleri, kurabiyeleri sevenleri buraya alalım. Çünkü sizler için harika bir ‘havuçlu muffin’ tarifimiz var. Şimdiden kolay gelsin ve tabii afiyet olsun!

Malzemeler:

4 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ayçiçek yağı
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı karbonat
2 tatlı kaşığı tarçın
450 g rendelenmiş havuç
1 su bardağı ince kıyılmış ceviz
Kreması için
3 su bardağı süt
1 çay bardağı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
150 g beyaz kuvertür çikolata
Üzeri için
Havuç şekerlemesi

Hazırlanışı:

Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Ayçiçek yağını ilave edip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, vanilya, karbonat ve tarçını eleyerek ilave edip karıştırın. Havuç ve cevizleri ekleyip bir tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Muffin kalıplarına kağıtları yerleştirin ve hamuru kalıbın 2/3’si dolacak şekilde paylaştırın. önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.

Kreması için, çikolata hariç tüm malzemeyi sos tenceresine alıp çırpma teliyle karıştırarak göz göz oluncaya kadar kaynatın. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp çikolatayı ekleyin ve çikolata eriyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Ara ara karıştırarak soğumaya bırakın.

Keklerin üzerine kaşıkla sos döküp, havuç şekerlemesi ile süsleyerek servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır /Elele

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...