DIY: Hediye Vermek Bir Sanattır

Share

Başlıktan da anlayacağınız üzere hediyeler üzerine bir DIY projesi daha hazırladık siz değerli Serinletici okurları için. Biz yaparken çok eğlendik. Eminiz sizin de bir hayli hoşunuza gidecektir.

5 duyu organı hepimiz için hayati önem taşır. Bu ani konu değişikliğinin sebebine gelecek olursak… Şöyle ki DIY projemizdeki hediyeler, 5 duyu organı tarafından algılanabilecek şekilde hazırlandı. Nasıl mı hazırladık? Gelin birlikte inceleyelim…

1- İlk duyu organımız “görme”! “See” paketinin içini hazırlarken Audrey Hepburn’den ilham aldık. Audrey Hepburn’ün hayatını anlatan Zarafet kitabını ve bir çerçeve içine Audrey Hepburn’ün bir sözünü yerleştirdik.

Ve paketin üstüne ‘see’ yazmayı ihmal etmedik.

2- İkinci hediyemiz “hear” yani duyma duyusuna hitap eden bir hediye. Nostaljik müzikler gibisi yoktur dedik ve eski şarkılarla eski zamanlara güzel bir gezinti için bir adet “those were the days” cd’si aldık ve ‘hear’ paketimizin içine koyduk.

3- “Smell” yani koku duyumuzu temsilen vanilyalı mumlar yer aldı üçüncü paketimizde. Yorgun bir günün ardından vanilyalı mumlar ile kendimizi şımartmak gibisi yoktur diye düşündük ve paketimizin üzerine ‘smell’ yazısını ekledik.

4- “Touch” paketinin içinde dokunma duyusunu temsilen nevresim takımı yer aldı. Resmen dokunma duyusu için tasarlanmış pamuklu nevresim takımı ile yumuşacık bir uyku sizi bekliyor.

5- En tatlıyı en sona bıraktık. Tabii ki de “taste” yani tat alma duyusunu harekete geçirecek tatlılıkta damla çikolatalı kurabiyeler yer aldı bu paketimizin içinde.

Kurabiyeleri 4’lü olarak üst üste dizdik ve hasır iple bağladık. Sonra da bir kutunun içine yerleştirdik. Pek de tatlı oldular. Tabii yaparken birkaç kurabiyeyi yediğimizi de itiraf etmek gerekir.

Ve ortaya böyle bir hediye seti çıkmış oldu. Her ne kadar her biri ayrı duyuya hitap etse de hediyeler en başta ‘görme’ duyusuna hitap ettiğinden her birini özenle paketleyip, üzerlerine baharı simgeleyen birer dal çiçek eklemeyi ihmal etmedik.

Özel bir gün için ya da sadece sevdiğinizi mutlu etmek için harika bir hediye verme şekli değil mi?

Eğer beğendiyseniz bir an önce yapmaya başlayın ve hafta sonunu sevdiklerinizi mutlu ederek geçirin!

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...