Prens William ve Kate Middleton ‘Tembellik Yapıyor’

Share

2011’de masal gibi bir düğünle dünya evine giren Prens William ve eşi Kate Middleton bugünlerde, İngiliz basınının hedefinde. Çift, lüks bir hayat sürürken yeterince resmi etkinliğe katılmamakla eleştiriliyor.

Onlar, son 6 yıldır dünyanın en gözde çifti. Attıkları her adım haber oluyor. Boy boy fotoğraları dünya basınının ilk sayfalarını süslüyor.

İngiltere velihat Prensi William ve eşi Kate Middleton, sadece magazin basının değil tüm medyanın ilgi odağı. Ama bu gözde çift bugünlerde özellikle İngiliz basınının eleştiri oklarını üzerine çekmiş durumda. Koyu kraliyet yanlısı tutumlarıyla bilenen gazeteler bile bu eleştiri kervanına katıldı.

Prens William ve eşi Kate, tembellik yapmakla ve kraliyet görevlerini yeterince yerine getirmemekle suçlanıyor. 89 yaşındaki Kraliçe Elizabeht ve 94 yaşındaki eşi Prens Philip’in bile geçen yıl onlardan daha fazla resmi etkinliğe katıldığına dikkat çekiliyor.

William ve Kate, resmi görevlerden kaçarak lüks bir yaşam sürmekle de eleştiriliyor. Bu eleştiriler bu hafta içinde çiftin Fransız Alplerinde çekilen tatil fotoğraflarını kamuoyuyla paylaşmasıyla daha arttı.

The Sun gazetesi, bu fotoğrafları yayımlarken “Meşgul müsün? Hayır kar mesaisi yapıyorum” manşetini kullandı. Daily Mail gazetesi de “Yarı zamanlı çalışan William, çocuklarıyla birlikte kaymaya gitti” manşetiyle çıktı.

Prens William, İngiliz diplomatlara hitaben yaptığı bir konuşmayla da eleştiri oklarının hedefi haline gelmiş durumda. İngiltere tahtının ikinci sırada varisi, bu konuşmasında Haziran’daki referandumda Avrupa Birliği üyeliğinden çıkılmaması gerektiği yönünde gizli mesaj vermekle suçlanıyor.

Kraliyet Ailesi’nin politikadan uzak durması gerektiğine dikkat çeken Mirror gazetesi, “İşten kaytaran Prens William’ın Avrupa Birliği görüşlerini beyan etmesine gerek var mıydı” başlığını kullandı.

NTV

Merve Deniz

Serinletici viral içerik editörlüğü yapan Merve Deniz, İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Serinletici'de haber çevirilerine de yardımcı olan Merve’nin en büyük hobisi fotoğrafçılık. Geleceğe yönelik fotoğrafçılık hedefleri arasında portfolyosunu online bir sergiye dönüştürmek de var. Kendisini tanımlamada -fotoğrafçılıktan bile önce- ilk kelime olarak “kedisever”i seçen Merve, halen İzmir’de yaşıyor.

You may also like...