Ruj Hakkında Hayat Kurtaran 10 Tüyo

Share

Her kadının bilmesi gereken ve hayat kurtaracak olan ruj tüyoları:

1- Dişinizde ruj izi kalmasın istiyorsanız işaret parmağınızı ağzınıza sokun ve dudaklarınızla çevresini sarın. Dişinizde kalmış herhangi ruj izi parmağınıza geçecektir.

2- Favori pembe rujunuzu allık niyetine kullanabilirsiniz. Yalnız, iyice dağıttığınızdan emin olun.

3- Yarı saydam bir pudrayla rujunuzun daha uzun ömürlü olmasını sağlayın. Bir peçeteyi dudağınıza yapıştırın ve pudrayı sürün. Peçete sayesinde pudranın bir bölümü dudağınıza geçecek ve rengin daha kalıcı olmasını sağlayacak.

4- Kapatıcı kullanarak dudağınıza yeniden şekil verebilirsiniz. Önce dudağınıza kapatıcıyı sürün sonra da doğal dudak çizginizin dışına dudak kalemiyle yeni bir çizgi çekin. O çizgiye göre ruj sürün. Dudağınızın daha kalın gözüktüğünü göreceksiniz.

5- Ten rengi rujunuzu kendi ten renginizden bir ton daha koyu seçin. Açık tenliyseniz hafif pembe olan bir renk deneyin. Biraz daha koyuysa teniniz daha turuncumsu renklere yönelin. Esmerseniz de karamel, açık kahverengini tercih edebilirsiniz.

6- Cilt tipinize en uygun kırmızıyı bulun. Açık tenliyseniz mavi bazlı bir kırmızı, hafif bronz tenliyseniz turuncumsu kırmızı, esmerseniz de şarap rengi bir kırmızı kullanın.

7- Rujunuzun ok şeklinde gözükmesini sağlamak için üst dudağınıza X çizin ve rujunuzu onu merkez alarak sürün.

8- Ruj sürdükten sonra sürdüğünüz rengin birkaç ton açığından tekrar sürerek dudaklarınızın daha kalın gözükmesini sağlayabilirsiniz.

9- Kıyafetinize bulaşan ruj lekelerinden kurtulmak için saç spreyi kullanın. Kuru temizleme gerektirmediğinden emin olduktan sonra kumaşın üzerine spreyi sıkın ve birkaç dakika oturmasını bekleyin. Lekeyi hafifçe ezdikten sonra makineye atın.

10- Rujunuzun bir süre sonra uçmaması için ruju sürmeden önce makyaj bazı kullanın.

Marie Claire

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...