Sağlıkla Parlayan Bir Cilt İçin

Share

Belki de cilt problemlerinizi çözecek tek şey yağ! Bu güçlü içerikler herkes için beslenmiş, yumuşacık ve sağlıkla parlayan bir cilt vaat ediyor.

Nasıl Kullanılmalı?

1. Çok fazlasına ihtiyacınız yok. Bezelye tanesi kadar yağ yeterli. En iyi sonucu almak için bu miktarı önce avucunuzda parmak uçlarıyla ısıtın, sonra yüzünüze sürün.

2. Yüz yağlarını cildinizi temizledikten ve tonikten sonra ama kremden önce kullanın.

3. Eğer aşırı kuru bir cildiniz varsa bir miktar yüz yağını temizleyicinize katın. Maskenin daha iyi sonuç vermesi için maskeye, daha iyi nem için ise nemlendiricinizin içine de ekleyebilirsiniz.

Neden Önemli?

1- NEMSİZLİK: Yüz yağları cildinizi nemlendirmekle kalmaz, gün içinde oluşması muhtemel nem kaybına karşı da cildi korur.
2- LEKE: Papatya yağı gibi bitkisel yağlar leke oluşumunu engellemeyi hedefler ve cilt bariyerini güçlendirmeye yardımcı olur.
3- STRES: Yağlar sadece hassas cildinizdeki kızarıklık problemleriyle savaşmaz, aynı zamanda cildinizi makyaja hazırlar.
4- KURULUK: Eğer kuru bir cilde sahipseniz jojoba yağı gibi nem verme kapasitesi yüksek yağları tercih edin.

5- DESTEK: Kuşburnu gibi bitkilerin yağları özellikle karma ciltlerdeki yağ oluşumunu dengeler ve hücre yenilenmesini destekler.
6- DERİNLEMESİNE ETKİ: Yağların yağlı cildi daha fazla yağlandırdığı tamamen bir hikaye. Yağlar, kremin yapamadığını yapar ve cildin en derin tabakasına kadar nüfuz eder. Örneğin fındık yağı cilt tarafından çok kolay emilir.
7- MATLIK: Bitkisel yağlar cildi besleyen ve pırıl pırıl parlamasını sağlayan omega kaynağıdır.

Elele

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...