Astroloji: Hangi Burç Hangi Mesleğe Uygun?

Share

Astrolog Kelli Fox, burçlar için ideal meslekleri değerlendirdi.

KOÇ (21 MART – 19 NİSAN):

12 burcun başını çeken siz Koçlar doğuştan lider özelliği gösterirsiniz, ancak bu özellikleriniz emir altında çalışmanızı zorlaştırır. Yönetilmekten ve kısıtlanmaktan hiç hoşlanmayacağınız için kurumsal kariyerlerde biraz zorlanabilirsiniz. Ama panik yok, zira Koç burcunun istediği alanda zirveye kısa sürede ulaşacağını çok iyi biliyoruz. Kişisel yetenekleriniz ve karakterinizi en güçlü haliyle görmeyi seviyor ama, bir işe başlayınca devamını getirmek için hevesinizi kaybedebiliyorsunuz. İşte tam bu noktada size destek olan bir grup veya iş arkadaşları devreye girmeli. Bu özelliklerinizle rekabet ve fiziksel olarak size uyan bir meslekte çok başarılı olabilirsiniz. Tur rehberi, kişisel spor eğitmeni, atlet olarak, ya da bir spor kuruluşu için çalışarak çok mutlu ve başarılı olabilirsiniz. Ayrıca, bahsettiğimiz gibi adım attığınız her alanda zirveye oynadığınız ve kontrolü çok sevdiğiniz için yöneticilik kariyeri de sizden çok uzakta değil.

BOĞA (20 NİSAN – 20 MAYIS):

Çalışan olarak siz Boğalar oldukça pratiksinizdir. Öyle ki, çalıştığınız yere “iş yeri” denilmesinde sizin rolünüz büyüktür. Liderden, takipçiye her an istenilen pozisyona geçebilir, yolunuza tüm hızıyla devam etmekte zorlanmazsınız. Çalışkanlığınız ve kararlılığınız sizi çok iyi bir takım oyuncusu yapar. Ancak söz konusu iş olduğunda inatçılığınızı kontrol etmeli ve tepki vereceğiniz durumları özenle seçmelisiniz. En güvenilir burçlardan biri olduğunuzdan bağlılık ve kararlılığı ödüllendiren bir iş ortamı sizin için ideal olacaktır. Çiçek tasarımı, yiyecek endüstrisi ve lüks tüketim ürünleri sektöründe bir Boğa burcu olarak aradığınız güzellikleri ve güven verici rutini bulabilirsiniz. Ayrıca parayla aranız çok iyi olduğundan finans alanına da yönelebilirsiniz.

İKİZLER (21 MAYIS – 20 HAZİRAN):

Hava grubunun en ünlülerinden İkizler’in hızına yetişmek, onun sıkılmasını engellemek ve dikkatini bir noktada tutmak zordur. Değişen her şeye bayılırsınız: Farklı insanlara, yeni uygulamalara , sıra dışı çevrelere… Bir ilgi alanından diğerine ışık hızıyla kayıp, aynı şekilde çok sevdiğinizi söylediğiniz bir şeyden aynı hızda sıkılıp vazgeçmeniz meşhurdur. Ancak bu durumlarla sadece sizin yapınıza ve kıvrak zekanıza uygun işlerle karşılaşmadığınız sürece karşılaşırsınız. Çok sıkıcı ve rutinden ibaret bir iş ortamına girmediğiniz sürece mutlu olmanız muhtemeldir. Siz İkizlerin ideal kariyeri iletişim ve bilgi akışıyla ilgili olur veya birden çok farklı şeyi takip etmeyi gerektiren bir alanda olursa çok başarılı olabilirsiniz. Örneğin; eğitim ve iletişim alanındaki kariyerler size uyacaktır. Aynı zamanda zihinsel olarak son derece hızlı ve aktif olduğunuzdan halkla ilişkiler, reklamcılık veya proje yöneticisi gibi mesleklerde de kariyer basamaklarını hızla çıkabilirsiniz.

YENGEÇ (21 HAZİRAN – 22 TEMMUZ):

Yengeçler, zodyağın son derece geleneksel ve şefkatli burçlarından biridir, bu yüzden sorumluluk onların işidir. Karakter olarak birilerine bakmayı, onlarla ilgilenmeyi çok sevdiğiniz için tavsiye vereceğiniz ve problemleri çözüp, herkesi mutlu edebileceğiniz kariyer alanlarında çok başarılı olabilirsiniz. Bu özelliklerinizle siz Yengeçler’den harika insan kaynakları müdürleri, avukatlar, öğretmenler ve insan hakları çalışanları çıkabilir. Sağlık konusu da sizin için çok önemli ve burcunuzun temel bir özelliği olduğundan diyetisten veya beslenme uzmanı gibi bir mesleğe de yönelebilirsiniz.

ASLAN (23 TEMMUZ – 22 AĞUSTOS):

Aslanlar kendilerini göstermeye ve tanınmaya bayılır, ama tabii her zaman ego anlamında değil. Başkalarına daha da iyi olmaları için ilham vermeyi çok seversiniz, bu yüzden politika ve öğretmenlik alanları Aslan burcunun yapısına çok uygundur. Üstelik takım işlerinde ne kadar zorlayıcı olsanız da sonunda herkesin gönlünü alabildiğiniz için aranızdan çok iyi patronlar da çıkabilir. Size en çok uyacak ve sizi en çok mutlu edecek meslekler oyunculuk, müzisyenlik ve kostüm tasarımcısı gibi eğlence sektöründen olabilir veya adeta manyetik olan liderlik karizmanız sayesinde CEO’luğa da oynayabilirsiniz.

BAŞAK (23 AĞUSTOS – 22 EYLÜL):

Mükemmeliyetçiliğin diğer adının Başak burcu olduğunu söylerler, bilir misiniz? Otoriteye uymaya doğuştan planlı olduğunuzdan yönetici olarak çalışanlarınızdan en iyisini beklerken, tavırlarınızda oldukça pratik ve koruyucu davranırsınız. Ancak kendi üstünüze gelmeye çok meyillisiniz ve detaylarda kaybolmamanın artık bir yolunu bulmalısınız. Onun dışında, yılın çalışanı ödülüne her daim aday olabilirsiniz. Meslek seçerken harika hafızanızı ve mükemmeliyetçilik huyunuzu çok iyi değerlendirebileceğiniz hizmet sektöründe veya terapi alanında kolayca yükselebilirsiniz. Bunların yanı sıra araştırma gerektiren konular sizi mutlu edeceğinden editör, teknisyen, çevirmen ve hatta dedektif gibi mesleklerde de başarıyı bulabilirsiniz.

TERAZİ (23 EYLÜL – 22 EKİM):

Hava grubunun sosyal kelebekleri olan siz Teraziler, insanları bir araya getirmekten çok hoşlanırsınız. Dengeyi bulmak ve insanları okumak sizin için çok kolaydır. Bu özelliğinizi seçeceğiniz her meslekte kendi lehinize kullanabilirsiniz. Örneğin, diplomat, çevirmen, broker olabilir veya satış alanına yönelebilirsiniz. İdeal kariyerinize gelirsek avukat, hakim ya da yargıç gibi adaleti sağlayan meslek kollarını kolaylıkla yapabilirsiniz. İnsan ilişkilerine verdiğiniz önem ve başkalarıyla çalışmanın size verdiği mutluluk nedeniyle hizmet sektörü, müşteri ilişkileri, hatta düğün organizasyonu alanlarındada başarıyı yakalamanız zor olmaz.

AKREP (23 EKİM – 21 KASIM):

N’olursa olsun, kimse sır tutma konusunda sizi geçemiyor ve bu, kariyer alanında çok işinize yarayacak bir özellik. Kişiye özel belgeleri, büyük şirket sırlarını saklamak veya çok değerli eşyaları korumak için yaratılmış bir burçsunuz adeta. Aynı zamanda meydan okumayı ve araştırmayı da çok seviyorsunuz bu da önünüze iki yeni meslek kolu daha açıyor: Cerrahlık veya polislik. Diyelim, ideal kariyeriniz olarak cerrahlığı seçtiniz. O zaman ameliyathanedeyken sanki evinizdeymişsiniz gibi rahat hissedebilirsiniz. Ayrıca, kaynak bulma konusundaki yeteneğinizle de öne çıkabilir; kriz ve finans yönetimi alanlarında da son derece başarılı olabilirsiniz.

YAY (22 KASIM – 21 ARALIK):

Ağzınızın güzel laf yaptığını size bugüne kadar muhtemelen çok kişi söylemiştir. Hızlı çalışırsınız ve takım olarak ilerlemeye çalışmaktan mutluluk duyarsınız. Yaptıkları işler konusunda başkalarını motive etme konusunda da çok hünerlisiniz. Yani mi? Dememiz o ki, konu iş olunca neredeyse her alanda iyi olabilirsiniz. Ama ideal kariyer alanı dediğimizde bunu biraz sınırlayabiliriz: Gezmeyi ve öğrenmeyi çok sevdiğiniz için turizm veya danışmanlık gibi alanlarda bol seyahat etmenizi gerektiren işler size uygun olur. Başkalarına ilham vermekten de çok mutlu olduğunuzdan liderlik pozisyonlarında yıldızınız kısa süre içinde parlayabilir.

OĞLAK (22 ARALIK – 19 OCAK):

Oğlaklar oldukça ciddi, pragmatik ve organizedir, aman yanlış anlaşılmasın sıkıcı demiyoruz. Çünkü asla sıkıcı değilsiniz. Üstelik, bir takıma liderlik edecek karizma ve heyecan sizde bolca mevcut. Kimseden çekinmiyor, otoritelerle sorun yaşamıyorsunuz çünkü zaten çok çalışarak ve bağlılık göstererek istediğiniz yere gelebileceğinizi çok iyi biliyorsunuz. Ancak tüm bunları yaparken hayatın güzelliklerini de göz ardı etmeyin, zira sizin ünlü iş kolikler olduğunuzu biliyoruz. Kariyer alanında yöneticilik pozisyonu sizin için idealdir. Yaratıcılık ve yönetim konusundaki yetenekleriniz kurumsal alanda ve hiyerarşik durumlarda hızla yükselmenizi sağlayacaktır. Bunun yanı sıra detaylara verdiğiniz önem sayesinde çok iyi bir mühendis, mimar veya tasarımcı da olabilirsiniz.

KOVA (20 OCAK – 18 ŞUBAT):

Kova burçları hava grubuna dahil, özgür ruhlu bir burçtur. Aynı zamanda sıradışı fikirleriniz vardır ve son derece çalışkansınızdır. Hem sosyal bir kelebek, hem de yalnız kovboy olmayı çok iyi başarırsınız; bu da hem takım olarak hem de bireyselde oldukça başarılı olabileceğinizin bir göstergesidir. Sıradışı fikirler demiştik ya? İşte onlar önce başkalarınca saçma gibi algılansa da, sonra ne kadar zekice olduğu fark edilip, havada kapılır. Haliyle grup proje tartışmaları gibi durumlarda yarışa bu fikirlerinizle herkesten iki adım önce başlarsınız. Bu özelliklere sahip Kova burcunun ideal kariyeri grafik tasarım, fotoğrafçılık, proje yönetimi, bilim veya teknoloji alanında olabilir. Bunların yanı sıra özgür ruhunuzun getirdiği asilik nedeniyle kurumsal dünyaya karşı çok iyi bir girişimci ya da kendi saatlerini kendi belirleyen bir müteahhit olma yoluna da gidebilirsiniz.

BALIK (19 ŞUBAT – 20 MART):

Konu iş olunca son derece esnek olabiliyor ve kendinizi başkalarına kanıtlamakla ilgilenmiyorsunuz. Tek amacınız, elinizden gelenin en iyisini ortaya koymak. Bu özellikleriniz sayesinde birden çok sektörde başarıyı yakalamak elinizde. Ancak, spesifik olarak hassas yanınıza hitap eden bir sektörde çok mutlu olabilirsiniz. Tutkulu bir yapınız ve güçlü içgüdüleriniz olduğundan sanat ve tıp gibi alanlar sizin için biçilmiş kaftan olabilir. Doktor, hemşire veya terapist gibi sağlıkla ilgili her meslek dalı ve yaratıcı tarafınızı doyuracak sanat, dans ile müzik alanları size ideal kariyerler yaratabilir.

Elle

You may also like...