Indiana Jones 5, 2019 Yılında Vizyonda!

Share

Indiana Jones serisinin çekilen 5. filminin çıkış tarihi resmi olarak açıklandı. Indiana Jones’un 5. filmi, 2019 yılında vizyonda olacak.

Indiana Jones 5 filminin çıkış tarihi açıklandı!

 

Ünlü yapım şirketi Disney, Indiana Jones’un 5. filminin çıkış tarihini resmi olarak açıkladı. Maceraperest arkeolog Indiana Jones rolünde tekrar Harrison Ford’u izleyeceğimiz film, 2019’da vizyonda olacak.

George Lucas’ın 1930’lu yılların film serilerindeki aksiyon kahramanlarından ilham alarak yarattığı Indiana Jones karakteri tüm dünyada sevilmiş, büyük hayran kitlesine ulaşmıştır.

İlk olarak Steven Spielberg tarafından yönetilen 1981 yapımı Kutsal Hazine Avcıları filmi ile başlayan karakter, daha sonra macera televizyon dizileri, romanlarda, çizgi kitaplarda, video oyunlarında ve çeşitli medyalarda yer aldı.

Yönetmen Koltuğunda Tekrar Steven Spielberg Oturacak!

Yönetmen koltuğunda tekrar Steven Spielberg’ün yer alacağı filmin senaryosunu Philip Kaufman ve George Lucas yazacak. Indiana Jones’u son olarak Star Wars: Güç Uyanıyor filminde rol alan Harrison Ford dışında Son Macera filminde gençlik halini River Phoenix, televizyon serisi olan The Young Indiana Jones Chronicles’ta da Corey Carrier, Sean Patrick Flanery, ve George Hall canlandırdı.

İsmi konusunda henüz bir açıklama yapılamayan serinin 5. filmi, 19 Temmuz 2019 tarihinde vizyona girecek.

Indiana Jones Hakkında:

Dr. Henry Walton “Indiana” Jones, Jr. hayali maceraperest, asker ve arkeolog profesörüdür. Indiana Jones serisi’nin baş karakteridir.

George Lucas karakteri 1930’lu yılların film serilerindeki aksiyon kahramanlarından ilham alarak yarattı.

Karakter ilk olarak 1981 yapımı Kutsal Hazine Avcıları filminde, ardından da 1984’te Kamçılı Adam’da, 1989’da Son Macera’da, 1992 ve 1996 yılları arasında gösterilen The Young Indiana Jones Chronicles’ta ve 2008’de Kristal Kafatası Krallığı’nda yer aldı.

Karakter sinema filmleri ve televizyon dizilerine ek olarak romanlarda, çizgi kitaplarda, video oyunlarında ve çeşitli medyalarda yer aldı. Ayrıca benzeri Disneyland ve Tokyo DisneySea’de bulunan Indiana Jones Adventure adlı bir tema parkına da sahip oldu.

Indiana Jones’u Harrison Ford dışında, Son Macera filminde River Phoenix (gençlik halini), televizyon serisi The Young Indiana Jones Chronicles’ta da Corey Carrier, Sean Patrick Flanery, ve George Hall canlandırdı. Karakteri Indiana Jones and the Fate of Atlantis ve Indiana Jones and the Infernal Machine video oyunlarında Doug Lee, Indiana Jones and the Emperor’s Tomb oyununda David Esch seslendirdi.

Aslında Kutsal Hazine Avcıları filminde karakteri canlandırması için Tom Selleck ile anlaşılmıştı. Ancak Selleck o sıralarda Magnum P.I. dizisinde rol aldığı için oyuncu kadrosuna Harrison Ford katıldı.

Karakterin ikonik teçhizatı Jim Steranko tarafından tasarlandı. Kristal Kafatası Krallığı filminde oğlu Mutt Williams ile tanıştı.

Indiana Jones Serisinin Filmleri:

1981 – Indiana Jones 1: Kutsal Hazine Avcıları

1984 – Indiana Jones 2: Kamçılı Adam

1989 – Indiana Jones 3: Son Macera

2008 – Indiana Jones 4: Kristal Kafatası Krallığı

İsmi konusunda henüz bir açıklama yapılamayan serinin 5. filmi, 19 Temmuz 2019 tarihinde vizyona girecek.

Hürriyet

Sezin Nil Tufan Bardakçı

Her şey için yeterli olduğu sanılır ama Nil için satranç oynamak elde ettiği şampiyonluklara rağmen sadece fazla iddialı bir hobiden ibaret. Yeterince zeki olduğunu göstermek yerine herkesin iyi olabilmeyi bu kadar dilediği bir oyunu kendisine iktisata yönlendiren bir analitik düşünce kaynağı olarak yorumluyor. Çok düşünüp az konuşuyor ve çok okuyup az yazıyor. Hayatın ona gelişini doğru yorumlayana kadar olanları saymazsak İstanbul Ticaret Üniversitesi İktisat Bölümü mezunluğundan pek de haz etmiyor. Oyunun kurallarına aykırı bir “rok” daha deyip onu yenilmez satranççı kimliği Colly’e hapsetmeden hayatta savrulmayı umuyor. Maroon 5 eşliğinde.

You may also like...