5 Çayı Tatlıları: Çilekli Tart

Share

Çileğin yavaş yavaş kendini göstermeye başlamasıyla, bir paket çileği kaptık ve soluğu mutfakta aldık. Ne de olsa ‘çilek’ ve ‘tart’ kelimeleri bir araya gelince ortalığa lezzetli bir koku yayılıveriyor. Hadi bir an önce yapalım ve de YİYELİM!

Malzemeler:

Tabanı için
250 gr tereyağı
2 yumurta
1 kahve fincanı süt
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı kabartma tozu

Krema için:

2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
3 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı

Üzeri için:

400 gr çilek

Hazırlanışı:

Önce tartın tabanı hazırlanmalı. Tereyağını eritin, Şeker, vanilya ve sütü derin bir kasenin içine koyup, mikserle karıştırın. Daha sonra yumurtaları ekleyip karıştırmaya devam edin. Unu ve kabartma tozunu da azar azar ekleyin. Hamur hazır olunca 28 cm. çapındaki tart kalıbını yağlayıp, hazırladığınız hamuru 180 derece fırında pişirin. Tart tabanını pişirdikten sonra soğumaya bırakın ve kremasını hazırlamaya başlayın.

Krema için; Süt, un, şeker, yumurta ve vanilyayı bir tencerede orta ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kıvam tutmaya başladığında 1 tatlı kaşığı tereyağını ekleyip iyice karıştırın ve hemen ocaktan alın. Krema hazır olunca soğuyan tart tabanını kalıbından çıkarın ve kremayı eşit şekilde sürün. Son olarak da üzerini çileklerle süsleyin. Dilerseniz süsleme işlemini başka meyvelerle de yapabilirsiniz.

Afiyet olsun…

Elele

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...