Domatesli Italyan Ekmeği Focaccia

Share

Daha önce evde pide yapmayı denemediyseniz işte bu tarifle denemeye başlayabilirsiniz. O kadar leziz bir ekmek oluyor ki anlatamam daha pişerken kokusuyla sizi mest ediyor.Sıcak sıcak sofraya gelmiş halini söylemeye dilim varmıyor.

Malzemeler

3 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Su
1/3 Su Bardağı Süt
1 Paket Kuru Maya (1 Çorba kaşığı kadar)
1 Tatlı Kaşığı Şeker
1 Silme Tatlı Kaşığı Tuz
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağ

Üstü İçin:

Çeri Domates
Fesleğen
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağ

Yapılışı

Hamur yoğurma kabınızın içinde un, maya, şeker ve tuz ile karıştırın. Sonra sıvı malzemeyi yani su,süt ve zeytinyağını ekleyerek hamuru bir güzel yoğurun. Hamur yoğurdukça özleşir ve kıvam almaya başlar bir 10 dakikalık yoğurma işleminden sonra ele yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz. Hamurun üstünü bir bez ile örtüp bir saat kadar dinlendirin. Burada ölçü hamur kendi katının 2 katına çıkacak kadar mayalanması. Hamuru tepsinizin içinde yarım cm yüksekliği geçmeyecek şekilde merdane yardımıyla unlanmış bir tezgahta açın. Sonra fırın tepsisine hamuru yayın. Üstüne zeytinyağını gezdirin ve elinizle bir güzel yayın parmağınızda düzenli aralıklarla bastırın çukurlar oluşsun. İnce dilimlediğiniz domatesleri aralıklarla üstüne yerleştirin ve fesleğeni ekin. Sonra varsa üstüne iri çekilmiş deniz tuzu ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 C fırında kızarıncaya kadar pişirin. Tahminen 15-20 dakika yeterli olacaktır.

Afiyet olsun.

Canan Yaman

Canan, Hacettepe Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu. Kendisi çok bir kitap sever, yemek sever ve hayat sever. Yemek bölümümüzün Miss Kekik’i olarak Serinletici'de eşsiz tarifleri ile her hafta katkıda bulunuyor. Let’s face it, a nice creamy chocolate cake does a lot for a lot of people; it does for me. - Audrey Hepburn

You may also like...