2016 Avustralya GP’sini Nico Rosberg Kazandı

Share

2016 Formula 1 Şampiyonası’nın ilk yarışı olan Avustralya GP’de zafer Mercedes pilotu Nico Rosberg’in oldu.

Albert Park pistinde gerçekleştirilen yarışan 2. sıradan başlayan ve ilk virajdan sonra 3. sıraya gerileyen Rosberg, pit stoplarda bir sıra yükselerek lider Ferrari pilotu Sebastian Vettel’in arkasına geldi.

Pit stopların hemen ardından Fernando Alonso’nun büyük kazası sonrasında yarışın durdurulmasıyla farklar kapandı ve Rosberg orta sert lastikleriyle, süper yumuşak lastikli Vettel karşısında avantajlı konuma geçti. Vettel’in pite gelmesiyle Rosberg liderliğe yükseldi ve damalı bayrağa kadar pistte kalarak yarışı kazanan isim oldu.

Son turlarda ikincilik için mücadele oluyordu ancak Vettel’in yaptığı ufak bir hata sonucunda Hamilton rahatlayarak yarışı ikinci sırada tamamladı.

Yarışın yarısını birinci sırada götüren Ferrari pilotu Sebastian Vettel, ikinci pitten sonra yerini kaybetti. Yumuşak lastiklerle önündeki Mercedes pilotlarıyla farkı kapatmayı başaran Vettel Hamilton’u yakalasa da 2 tur kala son sektörde yaptığı ufak bir hata ile pist dışına çıktı. Buna rağmen Vettel 3. olarak sezonu podyumda açtı.

Kendi evinde yarışan Red Bull pilotu Daniel Ricciardo, güvenlik aracı periyodunda şansıyla bir kaç sıra kazanmasının ardından 4. olmayı başardı.

Williams pilotu Felipe Massa, 6. sıradan başladığı yarışta belalardan uzak durarak 5. olurken onu tarih yazan Amerikalı takımın Fransız pilotu Romain Grosjean takip etti. İlk yarışına çıkan Haas, güçlü bir performans ile ilk yarışında 6. olarak sezona güçlü puanlarla başladı.

Force India’da Nico Hulkenberg 7. olurken onu Williams ile gerilerden başlayan Valtteri Bottas takip etti.

İlk yarıştaki son puanlar Toro Rosso pilotları Carlos Sainz ve Max Verstappen’in oldu. Yarış boyunca Toro Rosso’da Verstappen’in telsizi hiç susmadı. Verstappen takım arkadaşının arkasında kaldığı süreçte önlerinde başka bir sürücü olduğunda sürekli olarak onun yer vermesini istedi ve yer yer küfür boyutuna ulaştı. İki pilot arasında son turlarda temas da yaşandı ve Verstappen spin attı. Tüm bu çırpınışlara rağmen Sainz yerini korurken Verstappen onun arkasında kaldı.

Formula 1’e fabrika takımı olarak dönen Renault’da ilk yarışına çıkan Jolyon Palmer 11. olurken onu Formula 1’e bir senelik aranın ardından dönen takım arkadaşı Kevin Magnussen takip etti.

Force India pilotu Sergio Perez 13. olurken onu McLaren-Honda’dan Jenson Button takip etti. Sezon öncesindeki tüm beklentilere rağmen McLaren performans olarak yine gerilerde kaldı.

Yarışı tamamlayan diğer pilotlar Sauber’den Felipe Nasr ile Manor ile Formula 1’e başlayan Pascal Wehrlein oldular.

Yarışı tamamlayamayan isimler Sauber’den Marcus Ericsson, Ferrari’den Kimi Raikkonen, Manor’dan Rio Haryanto, Haas’tan Gutierrez, McLaren’den Fernando Alonso oldular.

Raikkonen yarışı iyi bir şekilde götürürken aracında yaşadığı sorunla pite döndü. Pite döndüğünde aracının motor bölümünde yangın çıktı.

Gutierrez ve Alonso geçirdikleri korkunç kaza sonucunda yarışa veda ettiler. Red Bull pilotu Daniil Kvyat ise aracındaki sorun nedeniyle yarışa hiç başlayamadı.

2016 Avustralya GP’sinin tüm sonuçları şöyle:

Sezonun 2. yarışı olan Bahreyn GP 3 Nisan’da gerçekleşecek.

TRF1

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...