İşte En Kedili Ülkeler

Share

Dünyada kedilerin evcil hayvan olarak besleyen ülkeler ve ülkelerin toplam kedi nüfusları karşılaştırıldı.

World Atlas tarafından hazırlanan çalışmada iki kriter baz alındı. Ülkelerin toplam kedi nüfusu ve kedileri evcil hayvan olarak beslendiği hane sayısının karşılaştırılmasıyla ulaşılan sonuçlar şu şekilde:

10. Japonya
Yalnızca kedilerin yaşadığı bir adanın da olduğu Japonya’da yaklaşık 7.25 milyon kedinin yaşadığı tahmin ediliyor. 1000 kişiye düşen kedi sayısı ise 57.

9. Ukrayna
Ukrayna hem evde kedilerin beslendiği hem de sokakların bolca kedi ile dolu olduğu bir ülke. 7.5 milyon olduğu tahmin edilen ülke genelindeki kedi nüfusunda her bin kişiden 169’u kedi besliyor.

8. Almanya
7.75 milyonluk bir kedi nüfusuna ev sahiğliği yapan Almanya’nın sokak kedilerinde de son dönemde bir artış gözlemlenmiş. Ülkedeki her 1000 kişiden 95’i kedi sahibi.

7. Birleşik Krallık
7.75 milyon kedinin yaşadığı Birleşik Krallık’ta her 1000 kişiden 120 tanesi evini kedilerle paylaşıyor.

6. İtalya
İtalya’nın kedi nüfusunun 9.5 milyon olduğu tahmin ediliyor. 1000 kişiden 156’sının kedisi var.

5. Fransa
Fransa’nın kedi nüfusunun İtalya ile aynı olduğu düşünülüyor; ülkede 9.5 milyon kedi yaşıyor. Fransa’da yaşayan her 1000 kişiden 143’ü evlerinde besliyor.

4. Brezilya
Brezilya’nın kedi nüfusu 12.5 milyon ancak kayıtlı kedilerin sayısı belirlenemediği için, ülkedeki nüfusun ne kadarının evlerinde kedi beslediği bilinmiyor.

3. Rusya
12.75 milyon kedinin yaşadığı Rusya’da her 1000 kişiden 87’sinin evinde kedi var.

2. Çin
53 milyon kedinin yaşadığı Çin’de sokak kedilerindeki artışın endişelendirici boyutta olduğu aktarılıyor. Ülkede her bin kişiden 39 tanesi kedi besliyor.

1. Amerika
76.5 milyon kedi nüfusu olan Amerika’da, her 1000 kişiden 237’si kedi besliyor. Neredeyse her dört evden birinde kedi olan Amerika, World Atlas araştırmasında ‘Dünyanın en kedili ülkesi’ olarak birinci sırada bulunuyor.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...