Toyota Corolla’ya 2017 Makyajı

Share

Bütün dünya gözünü New York otomobil fuarına çevirmişken Toyota’dan bir sürpriz geldi. Japon üretici, daha önce Auris için yaptığı makyajın bir benzerini, kardeş model Corolla’ya uyguladı.

Dış mekanda yoğunlaşan değişiklikler ilk bakışta belli oluyor. Eskiden olduğu gibi büyük farlara sahip olan otomobilde bu parçalar artık LED teknolojisi kullanırken ön tampon da daha sportif görünüyor. Sis farları geriye çekilirken ön panjur da incelmiş.

Jant ve gövde rengi seçenekleri zenginleşen Corolla’nın arkasına geçtiğimizde şekli korunan stopların da LED teknolojisine kavuştuğu görülebilirken bu parçalar arasında yer alan krom çıta incelmiş.

İç mekan tasarım detayları henüz paylaşılmayan otomobilin motor seçenekleri de açıklanmasa da Auris’in kaputu altında yer bulan 1.2 litre hacimli, turbo beslemeli benzinli ünitenin donanıma katılması kesin gibi.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...