Kaçırılan Mısır Uçağı, Kıbrıs’a İndirildi

Share

Mısır Havayolları’na ait bir yolcu uçağı, İskenderiye – Kahire seferini yaparken kaçırılarak, Kıbrıs’ın Larnaka havalimanına indirildi.

60 kadar yolcu ve yedi mürettebatın bulunduğu sanılan MS181 sefer sayılı Airbus A320 tipi uçağı, bir kişinin kaçırdığı ifade ediliyor.

Uçağın pilotu, kontrol kulesiyle yaptığı görüşmede üzerinde bomba düzeneği olan bir kişinin kokpite girerek kendisini tehdit ettiğini söylemişti.

Ancak Kıbrıslı yetkililer, uçağı kaçıranın üzerinde bomba olmayabileceğini ifade etti.

Mısır Havayolları’ndan gelen son bilgilere göre uçaktaki Mısırlı yolcular salıverildi; yalnızca dört yabancı ile yedi mürettebat kaldı.

Fransız haber ajansı AFP ise üzerinde mürettebat üniforması bulunan en az 5 kişinin daha uçaktan ayrıldığını aktardı.

Korsanın Mısır vatandaşı olduğu açıklanırken, kimliği ve amacına dair henüz bir açıklama yapılmadı.

‘Eski eşini görmek istiyor’

AFP’ye konuşan bir Kıbrıs hükümeti yetkilisi, hava korsanının eski eşini görmek istediğini, Kıbrıs vatandaşı olan kadının Larnaka havalimanına getirildiğini aktarıyor.

Reuters ajansına göre bazı görgü tanıkları korsanın aprona Arapça yazılmış bir mektup attığını ve mektubun eski eşine iletilmesini istediğini anlattı.

MS181 sefer sayılı uçak, Suudi Arabistan’ın Damam kentinden kalkmış ve İskenderiye’ye inmişti. Uçak seferini Kahire’de sonlandıracaktı.

Korsanın uçağa Suudi Arabistan’da mı yoksa İskenderiye’de mi bindiği bilinmiyor.

Tek başına mı?

Mısır’ın resmi haber ajansı MENA da, hava korsanının Mısır vatandaşı olduğunu bildirdi.

Ancak daha sonra Kıbrıs Rum radyosunda yayınlanan bir haberde, korsanın Mısırlı olmadığı, ayrıca adaya iltica etmek istediği kaydedildi.

Resmi kaynaklar ise henüz net bir açıklama yapmadı.

Kıbrıslı Rum Dışişleri Bakanı Aleksandros Zenon “Elimizdeki bilgilere göre yalnızca bir hava korsanı var. Bu kişi henüz bir talepte bulunmadı” diye konuştu.

Larnaka havalimanındaki gazeteciler bazı yolcuların el bagajlarıyla uçaktan indiğini ve otobüslerle tahliye edildiğini söylüyor.

Kıbrıs Sivil Havacılık Bakanı, üzerinde bomba düzeneği olan bir kişinin kokpite girerek pilotu tehdit ettiğini ve uçağı kaçırdığını açıkladı.

İlk temas

Fransız haber ajansı AFP uçağı kaçıran kişinin Larnaka havalimanındaki kontrol kulesiyle TSİ 8:30’da temasa geçtiğini ve uçağa iniş izninin verildiğini aktarıyor.

Mısır Havayolları’ndan bir yetkili, uçağı kaçıranın Kıbrıs’a iniş yapmayı kendisinin talep ettiğini söylüyor.

Hava korsanının herhangi bir talepte bulunmadığını söyleyen AFP, havalimanında bir kriz ekibinin oluşturulduğu bilgisini geçiyor.

Olay nedeniyle Larnaka Havaalanı tüm seferlere kapatıldı.

BBC

Deniz Çalışkan

İstanbul Aydın Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olan Deniz, profesyonel öğrenimini yerel gazetelerde sürdürmeye devam ediyor. Kitap ve müziksiz bir hayatı kabul etmeyen Deniz için kitaplardan uyarlanan filmler özenle kaçılması gereken aktiviteler arasında yer alıyor.

You may also like...