Göz Altı Bakımı Neden Önemli?

Share

Göz altı morlukları, kırışıklıklar ve şişlikler… Zamanın yarattığı hasarları yok edebilmek ve önlemek için geç kalmayın. Prof. Dr. Reha Yavuzer; göz çevresindeki deri ince olduğu için diğer bölgelere göre daha az kolajen lif içerdiğini söylüyor ve bu nedenle kolajen üretimini artırmaya yönelik ürünleri öneriyor.

İşte göz altı bakımının incelikleri:

1- Nem

Derimizi ne kadar kuru bırakırsak yıpranma süreci o kadar hızlanıyor. Göz çevresinde nemlendirici kullanımı bu nedenle çok önemli. Göz çevresi kremlerindeki hyaluronik asit içeriği deri ve deri altının su tutma yeteneğini de artırıyor. B3 vitamini antioksidan özelliklere sahiptir ve deri altının su kaybını engeller.

2- Göz Çevresinin Güneş Hasarından Korunması

Tercih edeceğiniz ürünlerde güneş koruyucularının bulunması UV hasarına direnci az olan bu bölge için çok önemli. Güneş hasarına dayanıklılığı artıran Koenzim Q10 içerikli kremler tercih edilebilir. İnce kırışıklıkların gelişiminde ve güneş lekelerinin artmasında frene basmak için Koenzim Q10 dikkate alınmalı.

3- Hasarlı Derinin Uzaklaştırılması

Ölü derinin yüzeyden uzaklaştırılması alttan yeni ve daha pürüzsüz bir derinin gelişimi için önemli. Hidroksi asitler özellikle alfa ve beta hidroksi asit içerikli ürünler ölü ve hasarlı üst tabakayı uzaklaştırıp alttan daha düzgün bir deri oluşumunu destekliyor.

4- Göz Altı Morluklarını Azaltmak

Göz altı morlukları genetik yapımıza bağlı olarak çok erken yaşlarda da karşımıza çıkabilir. Göz altı bölgesindeki damar yapılarının kuvvetlenmesini sağlayan K vitamini dolaşımında yavaşlama, burada ödeme ve rengin daha da koyu gözükmesine neden olur. Çinko ve bakır içerikli kremler tercih edilebilir.

Elele

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...