Sağlıklı Saçlar İçin Çikolata Şart!

Share

Saçlar, güzel bir görünümün olmazsa olmazı. İster uzun ister kısa olsunlar; bakımlı oldukları sürece adeta kıymetli bir aksesuara dönüşüyorlar. Doğru saç ürünlerinin kullanmak ve saça zarar veren işlemlerden uzak durmak tabii ki önemli ama saçı içten de beslemek gerekiyor. Peki, mükemmel saçlar için neler yiyeceğiz?

Cevap: Bitter Çikolata

Sağlıklı ve parlak saçlar için vücudun yeterince demir alması gerek. Kakao çekirdeklerindeki demirden faydalanmak için bitter çikolata yiyebilirsiniz. Bunun, sağlıklı saçlara sahip olmanın en lezzetli yolu olduğunu düşünüyoruz.

Tam bir antioksidan deposu olan bitter çikolata, saçların ışıldamasını sağlıyor. Tabii çikolatayı abartmadan yiyoruz! Uzmanlar, günde 40 gram çikolata tüketiminin sağlığımıza faydalı olacağını belirtiyor.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...