Ölmek Üzere Olan Bebekleriyle Böyle Vedalaştılar!

Share

Avustralyalı Nancy ve Charlie McLean çifti, ocak ayında muhteşem bir düğün ile evlenmişlerdi. Nancy, düğünlerinde 7 aylık hamileydi ve bir erkek bebek bekliyordu.

Çiftin düğün fotoğraflarını fotoğrafçı James Day çekti. Bloguna çiftin düğün törenlerinin bir festival gibi olduğunu ve o gün nereye baksa etrafta aşk gördüğünü yazan Day, iki ay sonra yeni evli çiftten hiç beklemediği bir telefon aldı.

23 Mart Çarşamba günü McLean çifti James’i arayarak bebeklerinin fotoğraflarını çekmesi için James’i hastaneye çağırdı. Çiftin bebeği doğmuştu; ancak nadiren rastlanan metabolik bir hastalık nedeni ile ölmek üzereydi.

Çift, yeni doğan bebekleri Edison’a vedalarını ölümsüzleştirmek için James’in o anları fotoğraflamasını istedi. Doğumdan 3 gün sonra “Nonketotik Hiperglisinemi” adı verilen metabolik bir hastalığı olduğu anlaşılan Edison, sadece 7 gün hayata tutunabildi.

Çift, bu 7 gün içerisinde ellerinden geldiğince eğlenceli vakit geçirmeye çalıştıklarını, Edison’un her saniyesini değerli kılıp onun dünyaya gelişini kutlamak için birbirlerine söz verdiklerini, Edison’un onlara güzel bir hayat dersi verdiğini belirttiler.

Nancy ve Charlie McLean: “Meleğimiz 7. gününü doldurduktan birkaç saat sonra bu dünyayı terk etti. Meleğimizi asla unutmayacağız.”

Bir insanın bebeğini kaybetmesinin nasıl bir his olduğunu kelimelerle tarif edilemeyeceğini söyleyen çift, yaşadıkları bu olayla başa çıkmaya çalışırken bebeklerinin onlarla olduğu her an anı değerli kılmaya çalıştıklarını belirtti.

Daily Mail Australia’ya konuşan çift “Sevdiklerinizle her saniyenizin değerini bilin, bu anları değerli kılın ve hayatınızın son anlarıymış gibi sevin onları, asla beklemeyin” diye ekledi.

Fotoğrafçı James Day’in Facebook’a yüklediği video 144.000 kez izlendi ve aileye binlerce destek mesajı yağdı. Nancy, Charlie ve aileleri şimdi yardıma ve desteğe ihtiyacı olan anne-babalar için bağış topluyorlar. Şu ana kadar 6705 $ toplandı bile.

Karnaval

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...