Özgecan Aslan’ın Katili Öldürüldü

Share

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın öldürülmesiyle ilgili ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan hükümlülerden Ahmet Suphi Altındöken uğradığı silahlı saldırıda öldü, babası Necmettin Altındöken de yaralandı.

Ahmet Suphi Altındöken’in Adana E tipi kapalı cezaevinde uğradığı silahlı saldırıdan sonra kaldırıldığı hastanede öldüğü bildirildi.

Saldırıda aynı cinayetle ilgili olarak hüküm giyen babası Necmettin Altındöken’in de karın boşluğu ve kalçasından yaralandığı belirtildi.

Kalbine yakın bir noktaya kurşun isabet eden Ahmet Suphi Altındöken’in hemen ameliyata alındığı, ancak kurtarılamadığı ifade ediliyor.

Adalet Bakanlığı olayı incelemek için iki müfettiş görevlendirdi.

Özgecan Aslan’ın katilinin öldürülmesiyle ilgili konuşan hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş da, “Cezaevinde kim olursa olsun birinin öldürülmüş olması asla kabul edilemez” dedi.

Hastane çevresinde de geniş güvenlik önlemleri alındı.

Olayda kullanılan tabancanın 6.35 milimetre çapında olduğu bildiriliyor.

Ahmet Suphi Altındöken, ‘canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme’ suçundan ömür boyu hapse mahkum edilmişti.

Ancak henüz saldırı ile ilgili fazla bir bilgi bulunmuyor.

Özgecan’ın annesi: Hiçbir şey kızımı geri getiremez

Büyük yankı uyandıran Özgecan Aslan cinayetinden suçlu bulunan Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Özgecan’ın katilinin öldürüldüğü haberi üzerine Aslan ailesinden de açıklama geldi.

Doğan Haber Ajansı’nın (DHA) haberine göre Özgecan Aslan’ın annesi Songül Aslan, konuyla ilgili konuşmak istemedi ve “Olayla ilgili benim haberim yok. Hiçbir şey benim kızımı geri getiremez. Bu konuyla ilgili konuşmak istemiyoruz” dedi.

Özgecan’ın babası Mehmet Aslan da “Her konuştuğumuzda eskiye dönüyoruz. Konuyla ilgili bilgimiz yok. Öldülerse diyecek bir sözüm yok” diye konuştu.

Suphi Altındöken’in cezaevinde öldüğü haberiyle ilgili Habertürk TV’ye konuşan Özgecan Aslan’ın amcası Yaşasın Aslan da “Şu an çok net söylüyorum üzüldüm. Ölmemeliydi. Bu kadar basit ölmemeliydi, yaşamalıydı” dedi.

BBC

Deniz Çalışkan

İstanbul Aydın Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olan Deniz, profesyonel öğrenimini yerel gazetelerde sürdürmeye devam ediyor. Kitap ve müziksiz bir hayatı kabul etmeyen Deniz için kitaplardan uyarlanan filmler özenle kaçılması gereken aktiviteler arasında yer alıyor.

You may also like...