Facebook’ta Kullanıcı Adı ve Şifre Kalkıyor

Share

Facebook F8 Geliştirici Konferansı’nda tanıtılan Account Kit sistemi sayesinde artık kullanıcı adı ve şifre girme dönemi sona eriyor. Bunun yerine geliştiriciler uygulamalarında daha basit yöntemleri kullanabilecekler.

12-13 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen Facebook F8 Geliştirici Konferansı’nda sosyal medya devi, geliştiriciler için üzerinde çalıştıkları birçok yeniliği tanıttı. Bunlardan birisi de kullanıcı adı ve şifre girmeyi tarihe karıştıracak Account Kit sistemi.

Geliştiricilerin en çok şikâyet ettikleri konuların başında kullanıcı adları ve şifreler ile uygulamalara giriş yaparken karşılaşılan zorluklar geliyor. Kullanıcıların farklı uygulamalar için birden fazla isim ve şifre kullanmaları genellikle hatalı girişleri de beraberinde getiriyor.

Account Kit sistemi bu zorlukların ve hatalı girişlerin önüne geçmeyi amaçlıyor. Sistem sayesinde kullanıcılar e-posta veya telefon numarasıyla kayıt olup sisteme giriş yapabiliyorlar. Kayıt işlemi için sadece e-posta veya telefona gelen onay kodunun kullanılması yeterli oluyor.

Yakın zamanda Facebook ile giriş yapmayı sağlayan sitelerde yaygın olarak kullanılması beklenen Account Kit sistemi Android, iOS, mobil web ve web için geliştiriliyor.

Hürriyet

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...