Kurt Cobain’i Kim Öldürdü?

Share

90’lı yıllara damgasını vuran dünyaca ünlü grunge rock grubu Nirvana’nın vokalisti Kurt Cobain’in yaşam öyküsü çizgi romana aktarılıyor. Efsane müzisyen, 5 Nisan 1994 tarihinde 27 yaşındayken yaşama veda etmişti.

Seattle’da gerçekleşen Emerald City Comicon‘da IDW Publishing tarafından düzenlenen panelde merak uyandıran bir çizgi romandan detaylar paylaşıldı.

Kurt Cobain’in hayat hikayesini çocukluğundaki hayali arkadaşı Boddah’ın gözünden anlatacak olan ‘Who Killed Kurt Cobain? (Kurt Cobain’i Kim Öldürdü?)’ adlı çizgi roman ekim ayında piyasada olacak.

‘İntihar Değil, Cinayet’ İddiası

Öte yandan, cobaincase.com adlı site, intihar ettiği kabul edilen Cobain’in aslında cinayete kurban gittiğini ortaya atmıştı. Site, ünlü solistin esrarengiz ölümünü madde madde şu şekilde mercek altına almıştı:

* Cobain, Seattle’dan tamamen ayrılmak üzereyken ölü bulundu. O sırada Courtney Love, ünlü bir boşanma avukatı tutmuştu.

* Cobain’in öldükten sonra, kayıp olduğu bilinen bir kredi kartı kullanıldı. Ancak cesedi bulunduktan sonra kartın kullanımı birdenbire durdu.

* Cobain’in kendini öldürdüğü düşünülen pompalı tüfeği, rehabilitasyon merkezinde tedavi görürken satın aldığı ortaya çıktı. Burada amacı yalnızca kendini korumaktı. Polis raporunda da tüfeğin üzerinde onun herhangi bir parmak izine rastlanmadı.

* Kurt Cobain’in ölümünün ardından bulunan not, bir intihar notu olarak değerlendirildi ancak bu notta kendini öldüreceğine dair bir ifade yoktu. Not, Cobain’in hayranları için kaleme alınmıştı ve ünlü solist müziğe artık devam edemeyeceğini yazıyordu.

* Courtney Love, o gün bulunan ikinci bir notu uzun süre sakladı. Daha sonra ortaya çıkardığı ikinci notta da Cobain, birincisi gibi Seattle’ı terk etmekten ve Courtney ile ayrılmaktan bahsediyordu. Kendini öldürme gibi bir planı yoktu.

* Cobain’in kanında 1.52 mg eroine ve beyinde dengesizlik yaratan başka bir ilaca daha rastlandı. Bu durumdayken Cobain’in tüfeği eline alamaması ve tetiği çekememesi gerekiyor.

Hürriyet

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...