İyi Kalpli Masal Prensesi: Grace Kelly

Share

“Anlayışlı ve iyi kalpli bir insan olarak anılmak isterim” diyen Grace Kelly, 60 yıl önce bugün prenseslik tacı ile Monako kraliyet ailesindeki yerini aldı. O artık bir prensesti…

Bir zamanlar Hollywood’un en güzel, en başarılı aktrislerinden biriydi. Garry Cooper ile birlikte rol aldığı High Noon (1952) filmiyle Hollywood’un en parlak yıldızlarından birine dönüşmüştü. Yediden yetmişe herkes ona hayrandı. Zarifliği, kibarlığı, alçakgönüllülüğü ve tabii güzelliğiyle; onu gören, tanıyan herkesin başını döndürmekteydi.

Oyunculuk kariyerinde çok büyük işlere imza attığı zamanlardı. Tam da bu sıralarda Grace Kelly, Monako Prensi III. Rainier ile dillere destan bir aşk yaşamaya başladı. Ve günün birinde hayatının en büyük ikilemine düştü: Aşk mı yoksa kariyer mi?

Grace, aşkı seçti ve çok sevdiği oyunculuk kariyerine veda etmek zorunda kaldı. Tarihler 19 Nisan 1956’yı gösterdiğinde, karşımıza tüm güzelliği ve ışıltısıyla Monako Prensesi olarak çıktı.

Işıltılı peri masalı tüm hızıyla devam ederken, Prens Rainier ve Prenses Grace pek çok zorlukla karşılaştı. Sonunda iyilerin kazanacağını bilerek izledik bu güzel ve inişli çıkışlı masalı.

Her şeye rağmen unutulmaz bir hayatı oldu Grace Kelly’nin. Dramatik bir kaza ile aramızdan ayrıldı ama; halen gülümseyerek andığımız güzel bir oyuncu ve zarif bir prenses olarak hafızalara kazındı.

Prenses oluşunun 60. yılında Monako Prensesi Grace Kelly’yi anıyoruz…

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...