Microsoft Surface Phone’un Özellikleri Netleşmeye Başladı

Share

Forbes’in yayınladığı bir habere göre Microsoft Surface Phone, teknik özellikleri itibariyle tam anlamıyla bir amiral gemisi olacak. Firmanın yeni umudu Surface Phone bakalım hangi özellikler ile gelecek?

Windows Phone ve Lumia isimli cihazları ile uzun zamandır pazarda kendine bir yer edinmeye çalışan Microsoft yeni bir akıllı telefon serisine başlayabilir. Surface isimli tabletlere şimdi akıllı telefonlar da eklenecek. Bunun en önemli sebebi Microsoft’un ihtiyaç duyduğu yenilik hareketi. Firma Lumia ve Windows Phone isimlerinin kötü prestijinden kurtulmak istiyor.

İddiaya göre Microsoft Surface Phone, Qualcomm Snapdragon 830 yongasını kullanan ilk telefonlardan biri olacak. MSM 8998 koduna sahip olan bu yonganın özellikleri henüz tam anlamıyla belli değil. Ancak üst seviye bir yonga olacağını söylemek şimdiden mümkün.

Diğer yandan 8 GB RAM iddiaları da dikkat çekiyor. Windows 10 Mobil işletim sistemiyle gelecek olan telefon, teknik özellikleri itibariyle güçlü bir donanıma sahip olacak. Böylelikle Microsoft Continuum adaptörü kullanılarak, telefon bir masaüstü bilgisayarın yapabildiği çoğu işlemin üstesinden gelebilecek.

Surface Phone’un 2017 yılında piyasaya çıkması bekleniyor. Ancak tanıtımı bu yılın sonunda yapılabilir. Bu noktada henüz resmi bir açıklama yok.

CNN

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...