Yaratıcılığı Arttıran 8 Yiyecek!

Share

Beyin fonksiyonlarına etkileri ve içerdikleri zengin besin değerleriyle bu yiyecekler yaratıcılığınızı arttırmaya yardım ediyor. İşte yaratıcılığı arttıran o yiyecekler…

1- Çilek, kiraz, dut

Her biri ayrı ayrı antioksidan dolu olan bu meyveler hafızayı geliştirmeye yardım ediyor.

2- Fındık ezmesi

Fındığın içerdiği sağlıklı yağlar beyin fonksiyonlarını etkilediği gibi, proteinleri de kandaki şeker oranını dengede tutmaya yarar. Tüketim imkanı da fazla olduğu için rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

3- Yumurta

Kolinden zengin yumurta, beyin fonksiyonu için vazgeçilmez besinlerden birisi. Bu nedenle ne kadar çok tüketirseniz o denli yaratıcılığınıza etkisi olacaktır.

4- Kinoa

Süper kahraman olarak da adlandırabileceğimiz kinoa, içerdiği proteinle siz gün içinde enerjik tutuyor. Sabahları bir kase kinoayla başladığınız günlerde beyninizin ihtiyacı olan yakıtı alarak daha kreatif olabilirsiniz.

5- Tavuk

Tavuk, beyni sürekli tetikte tutmaya yarayan hormonları arttıran amino asit ve protein açısından zengindir.

6- Chia çekirdeği

Bu küçük siyah çekirdekler fazlasıyla vitamin ve çinko içeriyor. Aynı zamanda beyin fonksiyonları için önemli rol oynayan yararlı yağlardan da fazlasıyla faydalanabiliyorsunuz.

7- Siyah çikolata

Bu çikolatalar kendinizi şımartmak için küçük bir bahane olabilir! Kan akışını hızlandırıp yorgunlukla savaşan ve sizi sürekli uyanık tutmaya yardımcı olan siyah çikolatayı rahatlıkla tüketebilirsiniz.

8- Su

Beynimizin yüzde 80’inin sudan oluştuğunu düşünürsek vücudumuzu susuz bırakmamanın ne denli önemli olduğunu anlayabiliriz.

CNN

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...