Dyson’la Saç Kurutma Makinesi Evrim Geçirdi

Share

Devrim niteliğindeki birçok icatta imzası bulunan Dyson, şimdi de saç kurutma makinesine el attı. Çok uzun yıllardır çalışma prensibi ve tasarımı değişmeyen makine, Dyson’ın mühendisleri tarafından tamamen baştan yaratıldı.

Supersonic adını taşıyan saç kurutma makinesi, tasarım olarak Dyson’ın pervanesiz fanını andırıyor. Cihazın 9 bıçaklı, 27 mm çapındaki motoru, sap kısmında yer alıyor. Motorun konumu, sıradan saç kurutma makinelerindeki ağırlık ve denge sorununu ortadan kaldırıyor. Dyson, sap kısmındaki ek kaplamalar sayesinde titreşimin de minimuma indirildiğini söylüyor. Dakikada 110.000 kez dönen motordan çıkan hava, Air Multiplier teknolojisi sayesinde üç kat daha güçlü bir şekilde Supersonic’in uç kısmından çıkıyor.

Hava çıkışının gerçekleştiği yerde yer alan sensör, saniyede 20 kez ölçüm yaparak belirlenen sıcaklık seviyesinin aşılıp aşılmadığını kontrol ediyor. bu sensörden aldığı verileri işleyen işlemci, duruma göre üflenen havanın sıcaklığını değiştiriyor. Üç farklı hız ve dört farklı sıcaklık ayarı sunan Supersonic, manyetik olarak takılabilen ek aparatlarla geliyor.

Dyson’ın 103 mühendisle dört yıl boyunca yürüttüğü Ar-Ge çalışmalarında harcadığı milyonlarca dolardan ötürü olsa gerek Supersonic’in fiyatı da adı gibi bir parça süpersonik. Bu yılın eylül ayında satışa sunulması beklenen saç kurutma makinesi için ön sipariş vermek için 399 doları gözden çıkarmanız gerek.

sp14

CEYMS

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...