Kayınvalide İle Aynı Evde Yaşamak Boşanma Nedeni

Share

Yargıtay 2. Hukuk Genel Kurulu’nun verdiği ‘Kayınvalide ile aynı evde yaşamak boşanma sebebi sayılabilecek‘ kararını değerlendiren Avukat Cevat Kazma’ya göre bu karar aileyi korumak yerine boşanmayı teşvik ediyor. Karar tüm mahkemeleri bağlayıcı nitelikte.

‘Ayrı konut açmama kusurlu hareket kabul edildi’
Yargıtay 2. Hukuk Genel Kurulu çok tartışılacak bir karara imza attı. Osmaniye’de yeni evlenen çift, damadın ailesiyle aynı evde yaşamaya başladı. Durumdan rahatsız olan gelin, eşine ayrı bir eve çıkma talebini iletti. Olumsuz yanıt alan gelin, boşanma davası açtı. Yerel mahkeme davayı reddederek, çiftin bu sebepten boşanamayacağına hükmetti. Ancak Yargıtay 2. Hukuk Genel Kurulu gelini haklı buldu. Ayrı bir konut açmamanın kusurlu bir hareket olduğu kararına vardı.

Karnaval

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...