Rusya GP’sini Rosberg Rahat Kazandı

Share

Formula 1 2016 sezonunun dördüncü yarışı olan Rusya Grand Prix’sinde Mercedes’in Alman pilotu Nico Rosberg rahat bir galibiyet elde etti.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Nico Rosberg, iyi bir startla yerini korumayı başardı. İlk turda yaşanan kazalardan dolayı güvenlik aracının ilk turlarda önderlik ettiği yarışta yeniden verilen startta da yerini koruyan Rosberg, farkı açarak rahat bir şekilde damalı bayrağa ulaştı.

Bu sezon dörtte dört yapan Alman pilotu, şampiyonada puanını 100’e çıkardı.

Yarışa onuncu sıradan başlayan Lewis Hamilton ise ilk turda yaşanan karambolü güzel atlattı ve harika bir sürüşle ikinci sırada damalı bayrağı gördü.

Dün sıralama turlarında yaşadığı sorundan dolayı zaman turu elde edemeyen Hamilton’ın aracı bu sabah Rusya’da son dakikalarda yetiştirildi. Özel jet ile yedek parçaların İngiltere’den getirilmesiyle yarışa pit yolundan başlamaktan kurtulan Hamilton, yarışın orta bölümünde su basıncı sorunu yaşasa da yarışı tamamlamayı başardı.

Ferrari’nin Fin pilotu Kimi Raikkonen podyumu tamamlayan son isim oldu. Yarışa üçüncü sıradan başlayan Raikkonen, ilk bölümlerde Bottas ve Hamilton ile çekişti. Pitstoplara birkaç tur geç gelerek kendisine avantaj sağlayan Raikkonen, Bottas’ı pitstopların sonundan geçti ve rahat bir şekilde üçüncü sırada çizgiyi geçti.

Raikkonen’in takım arkadaşı Sebastian Vettel ise ilk turda yaşadığı iki kazadan dolayı yarış dışı kaldı.

Sebastian Vettel ikinci viraj için yavaşlamaya başladığında arkasından gelen Daniil Kvyat’ın kendisine çarpmasıyla bir diğer Red Bull pilotu Daniel Ricciardo ile temas yaşadı.

Bu temasların ardından yarışa devam eden Vettel, sol uzun viraj olan üçüncü virajı dönerken bir kez daha Daniil Kvyat’ın temasına maruz kaldı ve pistin dış bölümünde bariyerlere çarparak yarışı erken noktaladı.

Vettel’in dışında ikinci virajda spinler ve temaslar da oldukça çoktu. Force India’nın Alman pilotu Nico Hulkenberg de Sebastian Vettel gibi ilk turda yarışa veda eden isimdi.

Bu karambolün ardından güvenlik aracının içeri girmesiyle birçok pilot ilk pitstoplarını gerçekleştirdi.

İki Williams pilotu yarışı dördüncü ve beşinci sırada tamamladı. İlk bölümlerde iyi bir savunma ile hem Hamilton’ı hem de Raikkonen’i arkasında tutmayı başaran Bottas, rakiplerine göre erken bir pitstop yaptıktan sonra bu ikilinin arkasına düştü.

Raikkonen’e ilk etapta yakın olan Fin pilot, tempoya ayak uyduramayınca tek başına dördüncü sırada damalı bayrağı gördü.

Williams’ın tecrübeli Brezilyalı pilotu Felipe Massa ise çok fazla ekrana gelmediği yarışı beşinci sırada tamamladı.

Ön grupta yaşanan kazalardan dolayı ilk onu sürpriz isimler tamamladı.

McLaren-Honda’nın İspanyol pilotu Fernando Alonso, on dördüncü sıradan başladığı yarışta ilk turu yedinci sırada tamamladı. Yarış temposu açısından rakipleriyle mücadele edebilen Fernando Alonso, Max Verstappen’in de mekanik bir sorun yaşayıp yolda kalmasıyla bir sıra daha yükseldi ve altıncı sırada finiş gördü.

Renault takımından Kevin Magnussen on yedinci başladığı yarışta İspanyol pilotun arkasında yedinci olurken Renault’nun ve kendisinin bu sezonki ilk puanlarını kazandı.

İlk iki yarışın sürpriz ismi Haas takımından Romain Grosjean ise Çin’in ardından yeniden puanla tanıştı. Yarışa on beşinci sıradan başlayan Fransız pilot, temiz bir yarış çıkararak sekizinci sırada damalı bayrağı gördü.

İlk turda karambolün ortasında kalan ve sağ arka lastiğini patlatan Perez ise güzel bir geri dönüş gerçekleştirdi ve dokuzuncu sırada çizgiyi geçti.

McLaren-Honda’nın deneyimli İngilizi Jenson Button da bu sezonki ilk puanını onuncu sırada damalı bayrağı görerek aldı.

Red Bull takımı için Rusya Grand Prix’si kötü bir hafta sonu olarak geçti. İkinci viraja gelirken ön grupta yer alan iki Red Bull pilotu, kazalar ve cezalarla oldukça gerilere düştü ve puan barajının dışında kaldı.

Tüm sıralama:

Türkiye F1

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...