Serinletici Sinema Kulübü: Peggy Sue Got Married

Share

Zamanı geri alabilsek ne güzel olurdu değil mi? Her şeye en baştan başlardık, hiç hata yapmazdık, hayatımız kusursuz olurdu… Biz bunları yazıp bir yandan da iç çekerken uzaklardan bir kahkaha sesi duyuyoruz. Ne de olsa insanlar plan yapar Tanrı gülermiş.

Belki de bu kez gülme sırası bizdedir, ne dersiniz? Öğrenmenin tek yolu var: Zamanda ufak bir yolculuğa çıkmak… Haftanın filmi Peggy Sue Got Married ile, Serinletici Sinema Kulübü’nde fantastik ve nostaljik rüzgarlar esiyor!

‘Keşke her şeye baştan başlayabilsem…’

‘Keşke’lerimiz, pişmanlıklarımız, hatalarımız en umutsuz olduğumuz anlarda baş ucumuzda beliriverirler. Her şeye baştan başlasaydık ne de güzel olurdu değil mi? İşte Peggy Sue’nun aklından geçen de tam olarak bu cümleydi.

Peggy Sue 43 yaşındaydı, aldatılmıştı, kocasından boşanmak üzereydi ve muhtemelen bundan sonraki yaşamını umutsuzca tek başına geçirecekti…

Bu düşünceler içinde boğulan Peggy Sue, eski balo elbisesini üzerine giyip soluğu mezunlar partisinde aldı. Merdivenleri çıkarken elbise seçimi yüzünden gergin olan Peggy Sue, ‘böyle partilerde inanılmaz şeyler olur’ diye endişelenip durdu.

Ve gerçekten de inanılmaz bir şey oldu: Sahnede bayılan Peggy Sue, uyandığında kendini 1960 yılında, yani lise çağında buldu.

‘Buraya nasıl geldim?’

Mezunlar gecesinde eski günleri yad eden Peggy Sue, nasıl olup da eski zamanlara döndüğünü anlayamıyordu.

Önce yaşadıklarının rüya olduğunu zanneden Peggy, bir süre sonra zamanda yolculuğun mümkün olup olmadığını düşünmeye başladı.

Ve ‘en başa’ döndüğünü fark etmesi çok uzun sürmedi. Peggu Sue, hatalarını düzeltmek için kolları sıvadı. Hatalar listesinin ilk ve tek maddesi: Charlie Bodell!

‘Korkuyorum, hiçbir şeyi değiştiremiyorum.’

Gelecek yaşamında olanlardan ders alan Peggy Sue, geçmişini değiştirerek kalbinin kırılmasını önleyebileceğini düşünüyordu.

Ama hesaba katmadığı bir şey vardı; insanız sonuçta, ‘hata yaparak büyüyoruz’. Şikayet etsek de, bazen kendimize kızsak da yaşayarak öğreniyoruz…

Geleceğini değiştirmek için farklı yollar deneyen Peggy Sue, hata yaparak yaşamanın bir meziyet olduğunu gösteriyor bizlere. Zamanı geri alabilseydik, gerçekten en doğru olanı mı seçerdik, yoksa bizi olduğumuz kişi haline getiren hataları bir bir tekrarlar mıydık?

80’li yıllarda çekilen en iyi fantastik filmlerden biri olan Peggy Sue Got Married, hayatınıza (özellikle de pazartesi gününe) biraz sihir, biraz eğlence ve bolca cesaret katacak.

Gözlerinizi kapatın ve kendinizi geçmişten gelen esintiye bırakın. İyi seyirler…

Fragman çanları kimin için çalıyor?

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...