Ahmet Davutoğlu Başbakanlığı Bırakıyor

Share

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu arasındaki kritik görüşme sonrası, AKP’nin (Adalet ve Kalkınma Partisi) olağanüstü kongreye gitmesi kararı alındığı belirtiliyor.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen, 1 saat 40 dakika süren görüşme sonrası bir açıklama yapılmadı.

Ajanslar, Davutoğlu’nun yarın AKP Genel Merkezi’nde düzenlenecek MYK (Merkez Yürütme Kurulu) toplantısı sonrası bir basın toplantısı düzenleyeceğini bildirdi.

Birçok gazetenin internet sitesi ve haber ajansı, AKP’nin kongreye gideceğini de belirtti.

Doğan TV Ankara temsilcisi Hande Fırat ve Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi CNN Türk’te, Davutoğlu’nun kongrede veda açıklaması yapmasının beklendiğini söyledi.

Karar gazetesinin internet sitesi ve İhlas Haber Ajansı‘nın haberlerinde de Davutoğlu’nun kongrede aday olmayacağı iddia edildi.

Erdoğan ve Davutoğlu arasında yaşananlara dair tartışmalar

Geçtiğimiz hafta, AKP MKYK’sında (Merkez Karar Yürütme Kurulu) alınan kararla, il ve ilçe başkanlarını atama yetkisi genel başkandan alınarak tekrar MKYK’ya verilmişti.

Kamuoyunda bu değişikliği, Davutoğlu’nun parti içindeki etkisini azaltmaya yönelik bir adım olarak değerlendiren yorumlar yapılmıştı.

u yorumları yapanlar bu kararın Erdoğan’ın isteğiyle alındığını iddia etmişti.

Hafta başında ise Pelikan Dosyası adlı blogda, Erdoğan ve Davutoğlu arasında yaşandığı iddia edilen önemli anlaşmazlıklar aktarılmıştı.

Davutoğlu’nun Salı günü partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmadaki bazı sözleri de, bu tartışmayla ilgili olduğu yönünde yorumlanmıştı.

Başbakan, “Nefsimi ayaklar altına alırım, bir faninin terk etmeyeceği düşünülen her makamı elimin tersiyle iterim. Ama asla bu kutlu hareketteki hiçbir dava arkadaşımın kalbini kırmam” diye konuşmuştu.

BBC

Deniz Çalışkan

İstanbul Aydın Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olan Deniz, profesyonel öğrenimini yerel gazetelerde sürdürmeye devam ediyor. Kitap ve müziksiz bir hayatı kabul etmeyen Deniz için kitaplardan uyarlanan filmler özenle kaçılması gereken aktiviteler arasında yer alıyor.

You may also like...