Vizyonda Bu Hafta…

Share

Haftanın en iddialı yapımlarından biri olan Çöl Kraliçesi’nde (Queen of the Desert) Nicole Kidman başrolde.

‘Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı’nda ise Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson gibi isimler rol alıyor. Sinemalarda bu hafta 6’sı yerli 10 film vizyona giriyor. Gelin birlikte inceleyelim:

1- Çöl Kraliçesi

Yirminci yüzyılın başlarında İngiliz İmparatorluğu adına siyasi ataşe olarak görev alan gezgin, yazar, arkeolog Gertrude Bell’in hikayesinin anlatıldığı filmde, Bell’i canlandıran Nicole Kidman; halktan biri olan, modern Irak ve Ürdün devletlerinin kurulmasına ve bu devletlerin ilk kralları olan Kral Abdullah ile Kral Faysal’ın seçilmesine yardımcı olup iktidar belirlemiş bir kadını oynuyor.

2- Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı

Marvel alemi için sivil savaş alarmı anlamına gelen “Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı”, süper kahramanları öykü evreninin en önemli konusunda karşı karşıya getiriyor. Chris Evans’ın dördüncü defa Kaptan Amerika kostümü giyeceği filmde; oyuncunun canlandırdığı “Steve Rogers” karakteri insanlığı koruma yolunda görevlerine devam eden Yenilmezlerin yenilenmiş ekibinin lideri olarak izleyicinin karşısına çıkıyor.

3- Ankara Yazı: Veda Mektubu

Türkiye’nin sıkıyönetimle yönetildiği yıllarda, Ankara’da solcuların gittiği bir kahvehane 10 Ağustos 1978 günü taranır. Olaydan birkaç saat sonra polis etraftaki semtlerde olayla bağlantısı olduğunu düşündüğü birçok ülkücü genci gözaltına alır. İçlerinde o sırada 20 yaşlarında olan Mustafa Pehlivanoğlu adında bir genç de vardır. Mustafa’nın gözaltına alınmasıyla annesi Zeynep ve babası Ahmet Bey’in hukuk mücadelesi başlamış olur. Daha sonra 12 Eylül darbesinin kurduğu mahkemede idam cezası alan Mustafa Pehlivanoğlu, anne ve babasının haberi olmadan bir sabah idam edilir.

4- Sonsuzluk Teorisi

Matt Brown’un yönettiği; Dev Patel, Jeremy Irons, Toby Jones gibi isimlerin rol aldığı biyografi türündeki film, matematikçi Srinivasa Ramanujan Iyengar’ın gerçek hikayesini anlatıyor.

5- Adım Adım

Haldun Dormen, Asuman Dabak ve Yüksel İnan’ın rol aldığı film, engelli bireylerin dans ve müzik sayesinde hayata tutunuşlarını anlatıyor. “Engelli” kavramını merkezine alarak toplumda oldukça yaygın olan ama dillendirilmeyen bu sorunu aktarmayı amaçlayan filmin yönetmeni Sinan Uzun.

6- İşkence Odası

Troian Bellisario, Bailey Noble, Kate Burton ve Caitlin Carmichael’in rol aldığı “İşkence Odası” filminin yönetmenliğini Kevin Goetz ile Michael Goetz birlikte üstleniyor. 2009 yılında aynı adla Fransa ve Kanada ortak yapımı çekilen korku ve gerilim türündeki film, bu kez Amerikan versiyonuyla izleyicinin karşısına çıkıyor.

7- 5 Dakkada Değişir Bütün İşler

Bülent Şakrak, Haki Biçici, Kaan Turgut, Emre Altuğ ve Ecem Özkaya Üstündağ’ın başrolleri paylaştığı komedi filmin yönetmeni senaryoya da katkıda bulunan Orçun Benli. Film, mahalleden arkadaş olan üç gencin bahisten para kazanınca bu durumu kutlamak için alkollü bir ortama gitmeleri sonrasında başlarına gelen trajikomik olayları anlatıyor.

8- Yarım

Fidan 15 yaşında çobanlık yapan bir köy kızıdır. Babası ve iki kardeşiyle birlikte Doğu’da bir dağ köyünde yoksulluk içinde yaşar. Babası, kızını tanımadıkları bir aileye gelin olarak verir. Fidan’ı almaya gelen aile Ege’de yaşamaktadır ve geldiklerinde damat yanlarında değildir. Hayatında ilk kez uzun bir yolculuğa çıkan Fidan o yolculuğun sonunda zeka geriliği olan kocası olacak adamla tanışır.

9- İfrit’in Diyeti: Cinnia

Özgür Özberk ile Şahin Yiğit’in yönettiği filmde Özgür Özberk, Gülşah Çomoğlu, Fahri Öztezcan ile Kirkor Dinçkayıkçı rol alıyor. İnsanların bedel ödemelerinin korkutucu halini gözler önüne sermeyi amaçlayan film, üç genç arkadaşın cin temalı bir korku filmi yapmaya karar vermelerinin ardından yaşadıkları korku dolu anları anlatıyor.

10- Başgan

Orhan Eskiköy’ün yazıp yönettiği ve Arif Salih Kırdağ ile Hülya Kırdağ’ın oynadığı belgesel film “Başgan”, Kıbrıs sorununa çözüm arayan bir adamın öyküsünü konu ediniyor.

Elele

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...