David Bowie ve Prince Anılacak

Share

Glastonbury Festivali bu yıl kaybettiğimiz efsane isimleri anmaya hazırlanıyor.

David Bowie’nin hatırası bu yıl Glastonbury Festivali’nde yaşayacak. Festival organizatörleri Pyramid Stage üzerine bir Aladdin Sane esintili bir şimşek sembolü yerleştirecek. Bu şimşek altında Adele, Coldplay ve Muse gibi isimler sahne alacak.

Festivalde ayrıca Prince anısına da bir şeyler yapılması planlanıyor.

Ünlü festivalin yaratıcısı Michael Eavis’in kızı ve şu anki baş organizatörlerinden Emily Eavis, 2016’da kaybettiğimiz iki efsanenin nasıl hatırlanacağına dair planlarını BBC ile konuştu: “Metal şimşek sembolünün dışında Cumartesi gecesi Park Stage’de Philip Glass’in Heroes Symphony’si icra edilecek ve bu da oldukça duygusal bir anma olacak. Charles Hazlewood’un şefliğini yapacağı orkestrada Paraorchestra’dan müzisyenler de olacak ve bu sırada inanılmaz bir ışık şovu sergilenecek.”

Eavis ayrıca, Prince’in Glastonbury’de sahne almasının “neredeyse 3 kez direkten döndüğünü” söyledi: “Burada sahne almamış olması gerçekten üzücü ancak o müzik için çok daha büyük bir kayıp çünkü inanılmaz bir güce sahipti. Fenomendi. Gezegende onun gibisi yoktu.”

Prince’in geçen ay 57 yaşındayken hayata veda etmesinden önce Ocak ayında David Bowie’nin 69 yaşında kansere yenik düşmesinin ardından, festivalin yaratıcısı Michael Eavis bu yıl 22-26 Haziran tarihlerinde düzenlenecek Glastonbury’de Bowie’nin anılacağını duyurmuştu.

Karnaval

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...