Instagram Logosundan Tasarımına Her Şeyiyle Yenilendi!

Share

Instagram bir süredir test ettiği kapsamlı tasarım değişikliğini bugün devreye aldı. Logosundan uygulama tasarımına kadar görünümünü baştan aşağı yenileyen Instagram, değişikliği bağlı uygulamaları, Layout, Boomerang ve Hyperlapse’e de uyarladı.

Uygulamasına gelen güncellemeyle birlikte yenilenen Instagram’ın yeni arayüzü tam anlamıyla minimalist çizgiler taşıyor. Tüm vurguyu paylaşılan fotoğraflara yönelterek, onları öne çıkarmak istediğini söyleyen Instagram, bu hedefini başarılı bir şekilde gerçekleştirmiş.

instagram new

Yeni tasarımın odak noktası yine paylaşım ancak bununla birlikte videolar ve yeni içerik keşfi gibi Instagram’ın son dönemde yaptığı yenilikler daha belirgin.

Değişiklik sonrasında Instagram’ın neredeyse fenomen hale gelen logosu artık tedahülden kalkıyor. Yerine uygulama tasarım çzigilerini taşıyan ve gökkuşağı bezeli bir logo geliyor. Bu radikal değişiklik Instagram’ın ilk günden bugüne yaşadığı değişimin de önemli bir işareti. Zira bundan dört yıl önce Facebook’un satın aldığı Instagram’la bugün 400 milyon kullanıcısı olan sosyal ağ arasında büyük bir fark var. Instagram dediğimizde, günde 80 milyon adet fotoğraf ve videonun paylaşıldığı kendi başına bir sosyal ağdan bahsediyoruz bugün.

Webrazzi

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...