Photoshop Fontları Tespit Edecek

Share

Adobe, Photoshop için kullanıcıların dışarıda gördükleri harf karakterlerini tespit edecek DeepFont adında bir yapay zeka geliştireceğini açıkladı.

Photoshop’un yaratıcısı Adobe’den kullanıcıları rahatlatacak bir yapay zeka eklentisi geliyor.

Adobe yetkilileri DeepFont adını verdiği yapay zeka için, şarkı tanımlama uygulaması olan Shazam gibi çalışacak yorumunu yaptı.

DeepFont isimli yapay zekanın temel işlevi kullanıcıların gündelik hayatta karşılaştıkları tasarımlardaki yazı tiplerini (font) tespit etmek olacak.

Adobe, halihazırda kullanıcıların hizmetine sunulmuş birçok font tanıma sisteminden farklı olarak DeepFont’un öğrenme kapasitesine sahip olacağını açıkladı.

Karşılaştığı bir yazı stilinin adını merak eden kullanıcılar, çektikleri fotoğrafları DeepFont’a yükleyecek ve yapay zeka bu fotoğraftaki stili veri tabanında bulunan 20 bin fontla karşılaştırıp kullanıcıya 5 seçenek sunacak.

Adobe’nin Veri İşleme Müdürü Anil Kamath, “Bu uygulamayı kullanmak için telefonunuzla bir fotoğraf çekmeniz yeterli” dedi.

DeepFont’un hem mobil hem masaüstü versiyonlarda çalışacağı ancak kullanıcıların Creative Cloud’a üye olması gerektiği belirtildi.

NTV

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...