Geleceğe Not: Bazı İnsanlar Yalancıdır

Share

Kırmızı Başlıklı Kız’a iyi davranan kurt, Cinderella’yı baloya götüreceğini söyleyen üvey anne, Pamuk Prenses’e elmayı uzatan yaşlı kadın… Her biri masallardan tanıdığımız, yalan söyleme konusunda ustalaşmış ve kalbi katılaşmış insanlar…

Bu masallardan ders alarak büyüdük biz. Masalın sonunda iyiler kazanır ya hep, biz de iyi biri olmaya çalıştık. Biz büyüdükçe kötü masal kahramanları, gerçek hayata geçiş yaptılar. Karşımıza geçip bize masal anlatırcasına yalan söylediler.

İnandık mı? -Tabii ki de hayır! Güldük geçtik… Varsın onlar kendilerini akıllı zannetsinler. Yalan söyleyerek mutlu olmak da büyük erdemdir. Alkışlamak gerekir.

Buna karşın biz Cinderella’yı örnek almaya devam edeceğiz:

‘Hep cesur ve iyi kalpli olmaya çalışacağız.’

Karşılaştığımız yalan(cı)lara da aynı şekilde yanıt vereceğiz: Gülüp geçeceğiz. Ve hayatımızda bize dürüst davranan insanlar olduğu için daha çok şükredeceğiz.

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...