Haftada 4 Gün Çalışmak Yeterli!

Share

İşverene duyurulur! Daha dengeli bir yaşam ve verimlilik için haftada 32 saat yeterli! Daha az işe gidip daha çok üretmek kulağa rüya gibi gelse de, araştırmalar gösteriyor ki haftada dört gün çalışılan şirketlerde verimlilik ve motivasyon artıyor.

İnsanların haftada 50 saat ve üstünde çalışmaya giderek daha fazla zorlandığı günümüzde imkansız gibi gözükse de, iş psikoloğu K. Anders Ericsson’un yaptığı araştırmaya göre, insanlar işlerine zaten dört ya da beş saat konsantre olabiliyor, daha sonrasında performansları düşüyor.

Nitekim Teknoloji şirketi Treehouse’un CEO’su Ryan Carson, 2006 yılından beri şirketlerinde haftada 32 saat çalışma düzenine geçtiklerini ve o zamandan beri çalışanlarının çok daha mutlu ve üretken olduğunu söyledi.

Carson geçen yıl the Atlantic’e verdiği söyleşide de haftada 40 saat çalışmanın ‘insanlık dışı’ olduğunu söylemişti: “Bu yalnızca ailenizle daha fazla geçirmeniz ya da daha az çalışmanızla ilgili değil. Bu daha dengeli bir hayatla ilgili.”

Diğer yandan cumanın tatil olmasının ısınma, soğutma ve elektrik başta olmak üzere kamu kaynaklarından tasarruf edilmesini sağlayacağı da düşünülüyor.

Diken

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...