Tabiat Tarihi Müzesi’nden Evrim Vitrini Kaldırıldı

Share

Ankara’da Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) Tabiat Tarihi Müzesi’nde sergilenen ve evrim teorisine dayanarak oluşturulan Primat (Evrim) Vitrini boşaltıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA) Tabiat Tarihi Müzesi’nde bulunan ve evrim teorisine dayanarak şekillendirilen Primat (evrim) Vitrini, boşaltılarak, “Vitrin düzenlemesi yapılmaktadır” notu asıldı.

1968’de açılan MTA Tabiat Tarihi Müzesi’ndeki insan, hayvan ve bitki yaşamının tarihsel gelişimini gösteren bilgiler ve görsel malzemeler yer alıyor. Müzedeki Primat (Evrim) Vitrini’nde ise milyonlarca yıl boyunca insan türleri ve bu türlerin değişimleri kafatasları ile beraber sergileniyordu.

Türkiye’nin ilk ve tek Tabiat Tarihi Müzesi’ni her yıl çoğunluğu öğrenci olmak üzere 100 binin üzerinde kişi ziyaret ediyor. Müze görevlileri, vitrinin yaklaşık 1 hafta önce boşaltıldığını söyledi. MTA Genel Müdürü Yusuf Ziya Coşar, Primat (Evrim) Vitrini’nin boşaltılma nedenini açıklamadı ve “Görüşme için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan izin alınmalı” dedi.

Arkeofili

Sezin Nil Tufan Bardakçı

Her şey için yeterli olduğu sanılır ama Nil için satranç oynamak elde ettiği şampiyonluklara rağmen sadece fazla iddialı bir hobiden ibaret. Yeterince zeki olduğunu göstermek yerine herkesin iyi olabilmeyi bu kadar dilediği bir oyunu kendisine iktisata yönlendiren bir analitik düşünce kaynağı olarak yorumluyor. Çok düşünüp az konuşuyor ve çok okuyup az yazıyor. Hayatın ona gelişini doğru yorumlayana kadar olanları saymazsak İstanbul Ticaret Üniversitesi İktisat Bölümü mezunluğundan pek de haz etmiyor. Oyunun kurallarına aykırı bir “rok” daha deyip onu yenilmez satranççı kimliği Colly’e hapsetmeden hayatta savrulmayı umuyor. Maroon 5 eşliğinde.

You may also like...