Popun Tanrıçası Cher, 70 Yaşında

Share

Popun efsanevi isimlerinden Cher, önceki gün 70 yaşına girdi. Müzik kariyerine Sonny Bono’nun himayesinde başlayan ve 1960’lı yıllarda ardı ardına çıkardığı solo albümlerle ismini duyuran Cher sadece yaptığı sayısız işle değil güzelliği ve bunun için yaptığı yatırımlarla da tanınıyor.

ABD’li ünlü şarkıcı ayrıca yardım severliği ve özelikle eşcinsel haklarını destekleyen tavrıyla da gündeme geliyor.

Disko, pop ve rock tarzları arasında geçiş yaptığı albümleri çok satan sanatçı, müzik dışında filmlerde de önemli başarılara imza attı. 1983 yılında ‘Silkwood’daki performansıyla Oscar’a aday gösterildi. Cher, 1985’te de “Mask” filmindeki rolü için “Cannes Film Festivali En İyi Aktris” ödülünü aldı.

Ünlü şarkıcı 1987 yılında “Moonstruck” filmiyle en iyi kadın oyuncu dalında Oscar alarak oyunculuk alanındaki başarısını perçinledi.

1990’lı yıllarda kariyerinin zirvesindeyken yakalandığı Eppstein-Barr virüsü ve buna bağlı kronik yorgunluk hastalığı yüzünden uzun süre ortalarda görünmedi. Hayatını idame ettirebilmek için kozmetik reklamlarında ve tanıtım filmlerinde yer aldı.

Ancak 90’lı yılların sonunda “Believe” albümüyle müzik listelerine muhteşem bir dönüş yaptı. 3 yıl süren dünya turuyla hayranlarıyla tekrar bir araya gelen Cher, 70’inci yaşında da aynı hızlı temposuna devam etmeye kararlı.

Deutsche Welle Türkçe

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...