Spor Gündemi: İngilizleri Salladık Ama Yıkamadık

Share

Spor gündeminde geride kalan haftanın öne çıkan olaylarını Anıl Yazar sizler için değerlendirdi.

İNGİLİZLERİ SALLADIK AMA YIKAMADIK

A Milli Futbol Takımımız, Fransa’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası öncesi ilk hazırlık maçını İngiltere ile Manchester’da oynadı. İngilizler maçın başında, Harry Kane’in tartışmalı golüyle 1-0 öne geçerken millilerimizin cevabı gecikmedi ve Hakan Çalhanoğlu durumu 1-1’e getirdi. Bu gol aynı zamanda İngiltere’ye attığımız ilk gol olarak kayıtlara geçti.

Maçın ikinci yarısında da rakip kalede etkili olan millilerimiz zaman zaman savunmasında açıklar verdi. 71.dakikada İngiltere, Harry Kane ile bir penaltıdan yararlanmazken, 83.dakikada kullanılan korner sonrası İsmail Köybaşı ve kalecimiz Volkan Babacan’ın anlaşamadığı pozisyonda Jamie Vardy takımını 2-1 öne geçirdi. Millilerimiz son dakikada Olcay Şahan’la önemli bir pozisyon yakalasa da karşılaşma bu skorla sona erdi.

DÜŞENLER DE BELLİ OLDU

Beşiktaş’ın şampiyon olarak tamamladığı Spor Toto Süper Lig’de, Avrupa kupalarına katılacak olan takımlarla, lige veda eden takımlar belli oldu. Başakşehir’in ardından ligi 5.sırada tamamlayan Osmanlıspor UEFA Avrupa Ligi’ne gitmeye hak kazanırken, ligi 6.sırada tamamlayan Galatasaray’ın, Avrupa kupasına giderek UEFA’dan aldığı cezayı çekebilmesi için, 26 Mayıs Perşembe günü Fenerbahçe ile oynayacağı Türkiye Kupası finalini kazanması gerekiyor.

Öte yandan ligden düşen takımlarda belirlendi. Mersin İdmanyurdu’nun ardından Eskişehirspor ve Sivasspor lige veda eden takımlar oldular. Sivasspor 11, Eskişehirspor ise 8 sezon sonra küme düştü. Her iki takımda da yakın zamanda olağanüstü kongre gerçekleşeceği öğrenildi.

POTADA PLAY-OFF HEYECANI

Basketbol Süper Ligi’nde play-off’ta son 4’e İstanbul takımları damga vurdu.

İşte eşleşmeler:

Fenerbahçe-Galatasaray

Anadolu Efes-Darüşşafaka Doğuş

Serilerde ilk maçlar Salı günü başlıyor: Anadolu Efes-Darüşşafaka

Çarşamba günü ise Fenerbahçe evinde Galatasaray’ı ağırlayacak.

JUVENTUS’A YAN BAKILMIYOR

Avrupa’da ligler tamamlanırken, kupalar da sahibini buldu. İtalya ligini son 5 yıldır şampiyon olarak tamamlayan Juventus, Milan’ı uzatmaya giden maçta Morata’nın golüyle 1-0 mağlup ederek İtalya Kupası’na uzandı.

Almanya’da ise Guardiola’nın vedası kupayla oldu. Bayern Münih, penaltılara giden maçta Dortmund’u mağlup ederek Almanya Kupası’nın sahibi oldu. İngiltere FA Cup finali de uzatmaya giden maçlardan biri oldu. Manchester United, Crystal Palace uzatma sonunda 2-1 yenerek kupaya uzandı. Fransa Kupası’nda da gülen taraf Marsilya’yı 4-2 mağlup eden Paris Saint Germain oldu.

UEFA’DAN FENERBAHÇE VE TRABZON’A CEZA

UEFA Kulüp Finansal Kontrol Komitesi, Fenerbahçe ve Trabzonspor kulüplerine finansal fair play kriterlerine uymadığı gerekçesiyle kadro kısıtlaması ve para cezası verdi. UEFA’dan yapılan açıklamada, UEFA Kulüp Finansal Kontrol Komitesinin, Fenerbahçe’nin 7,5, Trabzonspor’un ise 2 milyon avroluk UEFA katılım gelirlerine tedbir koyduğu bildirildi.

Komitenin ayrıca, iki kulübün Avrupa kupaları kadrolarına kayıt ettireceği oyuncu sayısına kısıtlama getirdiği, Fenerbahçe ve Trabzonspor’un kadroya 2016-2017 sezonu için 22’şer, 2017-2018 sezonu için 23’er futbolcu kaydetmesine izin verdiği aktarıldı. UEFA Kulüp Finansal Kontrol Komitesi ile yapılandırma anlaşması imzalayan Fenerbahçe’nin, 2016 yılı sonunda azami 30 milyon avro, 2017 yılı sonunda azami 20 milyon avro, 2018 yılı sonunda ise azami 10 milyon avro başa baş hesap açığı vermeyi taahhüt ettiği vurgulandı.

TÜRK TENİSİNDE TARİHİ BAŞARI!

Sezonun ikinci Grand Slam tenis turnuvası Fransa Açık’ta (Roland Garros) tek kadınlarda İpek Soylu ve Çağla Büyükakçay, tek erkeklerde ise Marsel İlhan ülkemizi temsil etme hakkı kazandı.

Anıl Yazar

Üniversite'ye kadar lisanslı olarak basketbol oynayan ve 2008'den itibaren internet sitelerinde editör ve yazarlık yapmaya başlayan Anıl Yazar, Hürriyet gazetesi ve Nesine.com'da kadrolu olarak çalıştı. Londra'da, BBC Türkçe Servisinde de staj yapan ve burada BBC'nin eğitimlerine katılan Yazar, Serinletici'de spor içerikli yazılarının yanında gazetecilik başta olmak üzere hayatın diğer alanlarına dokunan yazılar yazıyor. Halen internet spor medyasında aktif olarak çalışan Yazar, Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur. Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümünde yüksek lisans eğitimini devam ettiren Anıl Yazar, futbol, basketbol ve Formula 1’le ilgili yazılar yazması sebebiyle takipçisi olduğu bu konuların dışında bir tarih meraklısı ve farklı ülkeleri, kültürleri keşfetmeyi seven bir gezgindir.

You may also like...