Monaco Güvenlik Aracıyla Başladı, Hamilton’la Bitti

Share

2016 Formula 1 Şampiyonası’nın Monaco’da gerçekleştirilen 6. yarışını Mercedes pilotu Lewis Hamilton kazandı.

Yağmur nedeniyle güvenlik aracı arkasında başlayan yarış, güvenlik aracının 7. turda çıkmasıyla gerçek manada başladı.

Yarışın yağmur altına geçen bölümünü pole pozisyonundan başlayan Daniel Ricciardo ilk sırada götürse de yağmurdan sonraki bölümde rakiplerinden bir pit az yapan Lewis Hamilton öne geçti. Hamilton harici öndeki tüm pilotlar bir kez daha geçiş lastiği için pite girerken, Hamilton uzun süre başladığı lastiklerle giderek bir pit stop azalttı.

Pistin kurumasıyla oluksuz lastiklere geçildiğinde Hamilton liderliğini korumayı başardı. Hamilton damalı bayrağı ilk sırada görerek bu sene ilk zaferini kazanmış oldu.

Yarışın ilk bölümünün lideri Ricciardo, 2. pitlere geldiğinde pit ekibi hazır olmadığı için çok fazla zaman kaybetti ve pit çıkışında Hamilton’a geçildi. Ricciardo uzun süre geçmeye çalışsa da kaybettiği liderliği tekrar kazanamadı.

Monaco’da podyumu tamamlayan isim sürpriz bir şekilde Force India pilotu Sergio Perez oldu. Yarışa 7. sıradan başlayan Perez, pit stratejisinin de sayesinde iyi bir yükseliş gösterdi ve yarışı 3. sırada tamamladı.

Yarışa 4. sıradan başlayan Ferrari pilotu Sebastian Vettel, pit stoplardan sonra Williams’tan Felipe Massa’nın arkasında takılınca fazla vakit kaybetti ve geriledi. Vettel yarışı 4. sırada tamamladı.

Yarışa 9. sıradan başlayan Fernando Alonso, kusursuz bir sürüş ile beraber Rosberg’e karşı harika bir savunma yaparak yarışı 5. sırada tamamlayan isim oldu.

Çok iyi bir yarış çıkaran Force India’nın diğer pilotu Nico Hulkenberg, son anda Nico Rosberg’i geçerek 6. oldu.

Yarışa 2. sıradan başlayan şampiyona lideri Rosberg, yarışın başından itibaren yavaş kaldı. Bir süre takım arkadaşı Hamilton’u arkasında tutan Rosberg, daha sonra yol verdi. Ancak Rosberg’in gerilemesi pit stoplarda devam etti. Son anda Hulkenberg’e geçilen Rosberg ancak 7. olabildi. Rosberg şampiyona liderliğini korusa da puan farkı bir miktar kapanmış oldu.

Antrenmanlarda ve sıralamalarda oldukça güçlü performans gösteren Toro Rosso’da Carlos Sainz 8. olurken onu McLaren’den Jenson Button takip etti. Böylece McLaren, Monaco’dan çifte puanla ayrıldı.

Monaco’da son puan Williams’tan Felipe Massa’nın oldu. Williams beklendiği gibi yarışta da yavaş kaldı. Takımın diğer pilotu Valtteri Bottas 12. olurken onların arasında Haas’tan Esteban Gutierrez yer aldı.

Manor pilotu Pascal Wehrlein yarışı 13. sırada tamamlayan isim olurken onun dışında damalı bayrağı görebilen isimler Romain Grosjean ve Rio Haryanto oldular.

Sauber pilotları Marcus Ericsson ve Felipe Nasr son virajdaki temasları sonucunda yarışa erken veda ettiler.

Yarışa son sıradan başlayan Red Bull pilotu Max Verstappen, çok iyi yükseliş gösterse de kaza yaptı. Kaza yaparak yarış dışı kalan diğer isimler Renault pilotları Jolyon Palmer ve Kevin Magnussen, Toro Rosso pilotu Daniil Kvyat ve Ferrari pilotu Kimi Raikkonen oldular. Palmer düzlükte aracının kontrolünü kaybetmesi sonucu bariyerlere vururken, Raikkonen U virajda dönemedi ve bariyerlere vurdu.

Tüm sıralama:

Sezonun 7. yarışı olan Kanada GP 12 Haziran’da gerçekleşecek.

Motorsport

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...