NBA’de Finalin Adı Belli Oldu!

Share

NBA play-off’larına, Golden State Warriors ile Oklahoma City Thunder arasındaki Batı Konferansı final serisinin 7. ve son maçıyla devam edildi. İlk yarıyı 48-42 geride kapatmasına rağmen 3. çeyrekte rakibine 29-12 üstünlük kuran ev sahibi Warriors, sahadan 96-88 galip ayrıldı.

Seriyi 3-1 geriden gelip kazanarak Batı şampiyonluğunu elde eden Warriors, geçen yıl olduğu gibi finalde Cleveland Cavaliers’ın rakibi oldu. Warriors, Cavaliers’ı 2015 NBA finalinde 4-2 yenerek 40 yıl sonra şampiyonluğa ulaşmıştı.

Warriors’ın all-star oyun kurucusu Stephen Curry 36 sayı, 8 asist ve 5 ribauntla sahanın en skoreri oldu. Seri boyunca 32 üç sayılık basket atan Curry, “7 maçlık bir seride en fazla 3 sayı isabeti bulan NBA oyuncusu” unvanını aldı.

Klay Thompson 21 sayı, 5 ribaunt ve Draymond Green 11 sayı, 9 ribauntla galibiyette önemli rol oynadı.

Thunder cephesindeyse Kevin Durant 27 sayı, 7 ribaunt ve Russell Westbrook 19 sayı, 13 asist, 7 ribauntla oynadı. Serge Ibaka’nın 16 sayılık katkısı da galibiyete yetmedi.

Golden State Warriors’ın, Cleveland Cavaliers’ı ağırlayacağı 2016 NBA finalinin ilk maçı, 3 Haziran’da TSİ 04.00’te oynanacak.

Ajansspor

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...