Dünya Sinema Gününüz Kutlu Olsun!

Share

Bugün 10 Haziran Dünya Sinema Günü. 1993 yılından beri ülkemizde kutlanmaya başlanan Dünya Sinema Günü, aslında pek kimse tarafından bilinmiyor. Bir Sevgililer Günü kadar popüler değil kabul etmemiz gerekirse. Ama sinemaya gönül vermiş insanlar için, fazlasıyla güzel ve de özel bir gün. Dolayısıyla kutlanması gereken bir gün!

Serinletici olarak sinemaya düşkünlüğümüzü bilirsiniz. Hem film izlemeyi hem de izlediğimiz filmleri anlatmayı bir hayli sevdiğimiz için Serinletici Sinema Kulübü’nü kurduk. O gün bugündür pazartesi akşamlarımız sinema kulübü ile renklendi. Her film, ayrı bir renkti; apayrı bir tat bıraktı damağımızda.

Ağladık, güldük, dans ettik, şarkı söyledik… Çoğu zaman gerçek hayat ile sinema arasındaki sınırlarda gezinip durduk. Filmlerin içinde yaşadık; bazen de hayatımız bir film şeridine dönüştü. Bu maceradan inanılmaz haz aldık. Ve bıkmadan usanmadan film izlemeye devam ettik. Kısacası biz sinemayı çok sevdik!

Bu karanlık günlerde yolumuzu sinemanın renkli ışıklarının aydınlatması dileğiyle…

Serinletici Sinema Kulübü olarak, 10 Haziran Dünya Sinema Gününüzü kutluyoruz!

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...