Mars Yolculuğu İçin Sona Kalan 40 Kişi Açıklanacak

Share

MarsOne projesi kapsamında Mars’a ilk koloni 2027’de gidecek. Bu kapsamda 200 bin kişilik gönüllünün yaptığı başvuru sonunda elemelerden geçen 100 kişi astronot eğitimlerine başlamıştı.

NASA’dan yapılan açıklamaya göre eğitimleri devam eden astronot adaylarından 60 kişi daha elenecek ve eğitimler sona kalan 40 kişi ile devam edecek. NASA’nın önümüzdeki dönemde açıklaması beklenen 40 kişinin kim olacağı şimdiden merak konusu. Ancak son 100’de Türk olmadığını biliyoruz.

40 kişinin açıklanmasının ardından NASA elemelerine devam edecek ve 40 kişilik liste 24’e düşecek. Sona kalan 24 kişi ise 2026’da duyurulacak.

Proje kapsamında ilk olarak 4 astronot Mars’a yerleşecek. Daha sonra ise her iki yılda bir 4 kişi daha Mars’ın yolunu tutacak.

Haber Uzay

Deniz Çalışkan

İstanbul Aydın Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olan Deniz, profesyonel öğrenimini yerel gazetelerde sürdürmeye devam ediyor. Kitap ve müziksiz bir hayatı kabul etmeyen Deniz için kitaplardan uyarlanan filmler özenle kaçılması gereken aktiviteler arasında yer alıyor.

You may also like...