Muhammed Ali Son Yolculuğuna Uğurlandı

Share

Efsane boksör Muhammed Ali’nin naaşı, Louisville caddelerinde düzenlenen kortejin ardından Cave Hill mezarlığında toprağa verildi.

ABD’de, solunum yollarındaki rahatsızlık nedeniyle74 yaşında hayatını kaybeden ABD’li efsane boksör Muhammed Ali, son yolculuğunauğurlandı.Muhammed Ali’nin naaşı doğduğu Kentucky eyaletinin Louisville şehrisokaklarında aralarında çocukluğunun geçtiği Grand Sokağı’ndaki evi, boksuöğrendiği spor salonu ve adına kurulan müze ile ismini taşıyan caddenin dearalarında bulunduğu güzergah üzerinden Cave Hill mezarlığına getirildi.

Çok sayıda hayranının önünde toplandığı mezarlığın girişinin gül yapraklarıyla süslendiği görüldü. Kortej, ünlü boksörün hayranlarının “Ali, Ali” sesleri, tezahürat ve gözyaşları arasında mezarlığa girdi. Cenaze burada Muhammed Ali’nin sadece ailesive yakınlarının katıldığı törenle toprağa verildi. Naaşın cenaze evinden alınarak araca konması sırasında tabutu, ünlü sporcular Mike Tyson, Lennox Lewis ile aktör Will Smith ve Muhammed Ali’nin yakınları kaldırmıştı.

Muhammed Ali’nin cenaze namazı dün Cumhurbaşkanı Recep TayyipErdoğan’ın da katılımıyla Freedom Hall’da kılınmıştı.Tüm zamanların en iyi boksörü olarak kabul edilen 74 yaşındaki Muhammed Ali, Phoenix’te solunum yollarındaki rahatsızlık nedeniyle kaldırıldığı hastanede 3 Haziran’da hayatını kaybetmişti.

CNN

Deniz Çalışkan

İstanbul Aydın Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olan Deniz, profesyonel öğrenimini yerel gazetelerde sürdürmeye devam ediyor. Kitap ve müziksiz bir hayatı kabul etmeyen Deniz için kitaplardan uyarlanan filmler özenle kaçılması gereken aktiviteler arasında yer alıyor.

You may also like...