Maradona ve Pele, Messi’yi Çekiştirdi

Share

Futbol dünyasının iki efsane ismi Brezilyalı Pele ve Arjantinli Diego Armando Maradona, 2016 Avrupa Şampiyonası (EURO 2016) öncesi Paris’te eski futbolcuların katıldığı hayır amaçlı düzenlenen özel bir maçta, antrenör olarak karşılıklı görev aldı. Maradona, Pele’nin Messi’nin kişiliğiyle ilgili sorduğu soruya, “Messi iyi bir insan ama lider olabilecek karaktere sahip değil.” cevabını verdi.

Palais Royal semtinde hazırlanan minyatür halı sahada oynanan maçta, 55 yaşındaki Maradona’nın çalıştırdığı takımda Angelo Peruzzi, David Trezeguet, Marco Materazzi, Ciro Ferrara ve Clarence Seedorf yer alırken, 75 yaşındaki Pele’nin takımında Rio Ferdinand, Dida, Bebeto, Hernan Crespo ve Fernando Hierro mücadele etti.

Beşer kişilik ekiplerin yaptığı karşılaşma, 8-8 berabere sona erdi.

Maradona ikinci yarıda kısa bir süre maça dahil olurken, 75 yaşındaki Pele ise saha kenarında takımını yönetti.

Paris halkı ve basın mensupları, EURO 2016’nın sponsorlarından İsviçreli bir saat markasının girişimiyle hayır amaçlı düzenlenen maça yoğun ilgi gösterdi. İki efsane futbolcu, maç öncesi kameraların karşısına geçerek poz verdi.

“MESSI’DE LİDERLİK KARAKTERİ YOK”

Bu arada iki efsane isim arasında geçen bir konuşmada, Maradona’nın Arjantinli yıldız futbolcu Lionel Messi hakkında yaptığı yorum dikkati çekti. Maradona, Pele’nin Messi’nin kişiliğiyle ilgili sorduğu soruya, “Messi iyi bir insan ama lider olabilecek karaktere sahip değil.” cevabını verdi.

EURO 2016, yarın ev sahibi Fransa ve Romanya arasındaki açılış maçıyla başlayacak.

AA

Merve Deniz

Serinletici viral içerik editörlüğü yapan Merve Deniz, İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Serinletici'de haber çevirilerine de yardımcı olan Merve’nin en büyük hobisi fotoğrafçılık. Geleceğe yönelik fotoğrafçılık hedefleri arasında portfolyosunu online bir sergiye dönüştürmek de var. Kendisini tanımlamada -fotoğrafçılıktan bile önce- ilk kelime olarak “kedisever”i seçen Merve, halen İzmir’de yaşıyor.

You may also like...