Google: Dünyanın Merkezi Çorum

Share

Google dünya yüzeyinin coğrafik merkezini Çorum olarak açıkladı.

Şimdi biri size dünyanın merkezi Çorum dese ne düşünürdünüz? Muhtemelen espiri yapıyor, dalga geçiyor sanıp pek ciddiye almamışsınızdır. Ancak, aslında bu durum oldukça ciddiye alınacak bir şey.

Zira Google, Dünya üzerinde bulunan kara parçalarını hesaplayarak, dünyanın coğrafik merkezini açıklamış durumda. Bir Reddit kullanıcısının paylaştığı Google Maps harita görseline göre dünya yüzeyinin coğrafik merkezi Çorum.

Daha önceden bu merkezin Mısır piramitlerinin olduğu yer yönünde söylentiler vardı. Ancak hesaplamanın ve resmi açıklamanın direkt Google tarafından yapılması üzerine bize düşen tek bir şey var; bayraklarımızı asıp leblebilerimizi yemek.

Webtekno

Merve Deniz

Serinletici viral içerik editörlüğü yapan Merve Deniz, İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Serinletici'de haber çevirilerine de yardımcı olan Merve’nin en büyük hobisi fotoğrafçılık. Geleceğe yönelik fotoğrafçılık hedefleri arasında portfolyosunu online bir sergiye dönüştürmek de var. Kendisini tanımlamada -fotoğrafçılıktan bile önce- ilk kelime olarak “kedisever”i seçen Merve, halen İzmir’de yaşıyor.

You may also like...