Google, Kibar Kullanıcısına Teşekkür Etti

Share

Google, 86 yaşındaki İngiliz kullanıcısı May Ashworth’a aramalarında “Lütfen, Teşekkür Ederim” gibi ifadeleri kullanması üzerine resmi Twitter hesabı üzerinden kendisine teşekkür etti.

16-06/17/google-kibar-arama.jpg

Dünya genelinde bir gün içerisinde en çok tıklanan site konumundaki Google, güzel bir olayın içerisinde yer aldı.

Google, 86 yaşındaki İngiliz kullanıcısı May Ashworth’a resmi Twitter hesabı üzerinden teşekkür etti.

Google’ın İngiliz kullanıcısına teşekkür etmesinin sebebini ise, May Ashworth’un Google üzerinden aramalarında “Lütfen, Teşekkür Ederim” gibi ifadeleri kullanma yoluna gitmesiydi.

Google, Twitter üzerinden kullanıcısına teşekkür etti

Google, kibar kullanıcısının bu davranışını göz ardı etmeyerek, resmi Twitter hesabı üzerinden kullanıcıya teşekkür etme yoluna gitti.

Google söz konusu teşekkürünü, May Ashworth’un sosyal medya adresi bulunmaması nedeniyle torunu Ben Eckersley’in sayfası üzerinden iletti.

Google teşekkür mesajında; “Sevgili Ben’in büyükannesi. Umarım iyisinizdir. Dünyada var olan milyarlarca aramadan sizin yaptığınız aramalar bizi gülümsetti. Sorunuzun cevabı da 1998. Biz teşekkür ederiz!” ifadelerini kullandı.

Nitekim May Ashworth, Google üzerinden yaptığı bir aramada, “Lütfen Roma rakamı ile yazılan bu numaraları MCMXCVIII çevirin, teşekkürler” cümlesini kullanmıştı.

May Ashworth’un 25 yaşındaki torunu söz konusu teşekkür mesajının ardından, büyükannesinin tüm aramalarının sonunda “Teşekkür Ederim” ifadesinin bulunduğunu gördü.

BBC’ye konuşan Ben, büyükannesine Google üzerinden yaptığı aramalarda neden “Teşekkür ederim” ibaresini kullandığını sorduğunda, büyükannesinden karşısında bir kişi olduğu düşüncesiyle bu tip bir davranış kalıbını seçtiğini söylediğini ifade etti.

Ben, büyükannesinin kibar olduğu takdirde aramalarının daha hızlı bir şekilde karşısında göreceğini düşündüğünü belirttiğini sözlerine ekledi.

Shiftdelete

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...