Bugün Babalar Günü

Share

Babalar Günü her sene Haziran ayının 3.haftasında kutlanıyor. Babalar Günü bu sene 19 Haziran Pazar gününe denk geldi. Google’da Babalar Günü’nü unutmayıp bir Doodle hazırladı. Peki Babalar Günü ilk olarak hangi ülkede kutlandı, nasıl ortaya çıktı. İşte Babalar Günü hakkında merak ettikleriniz…

Babalar Günü için heyecan sona erdi. Her sene Haziran ayının 3. haftası kutlanan Babalar Günü bu sene 19 Haziran Pazar günü kutlanacak. Babalar Günü için hediye seçenekleri ve en güzel Babalar Günü mesajlarını sizler için derledik.

En güzel Babalar Günü mesajları haberimizde. 19 Haziran Babalar Günü için hediye alamayan ve babasının yakınında olamayanlar için en güzel Babalar Günü mesajlarını derledik. Babalar Günü mesajlarını haberimizden seçerek gönderebilirsiniz. İşte en güzel Babalar Günü hediyeleri..

BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN KUTLANMAYA BAŞLANDI?

Bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd, Anneler Günü gibi babaların da bir günü olması gerektiğini düşünmekteydi. Dodd’un babası annelerinin yokluğunda altı çocuğunu tek başına büyütmüştü. Babasının doğum günü olan 5 Haziran’ın Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış ama bu çalışmalar o tarihe yetişemeyerek kutlamalar haziran ayının üçüncü pazar gününe ertelenmiştir.

Bu yüzden Babalar Günü Haziran ayında kutlanır.Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910′da Washington’un Spokane şehrinde kutlanmıştır. 1924 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge kutlamaları desteklemiş; ama resmi olarak Babalar Günü ilan etmemiştir. 1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımlamıştır. 1972 yılındaysa başkan Richard Nixon’ın imzasıyla Babalar Günü yasal olarak ABD’de resmi tatil ilan edilmiştir.

BABALAR GÜNÜ HEDİYELERİ

*Teknoloji ile yakından ilgilenen babalar için cep telefonu ve tablet iyi bir seçim olabilir.

*Kişisel bakımına özen gösteren babalar için traş seti ve parfüm iyi bir seçenek olabilir.

*Erkeklerin vazgeçilmezi ayakkabı ve şık bir saat babanız için güzel bir hediye.

*Klasik hediyelerden vazgeçemeyenler için gömlek ve pantolon alternatifler arasında.

Hürriyet

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...