İran’dan Boeing’e Dev Sipariş

Share

Eskiyen filosunu yenilemek isteyen İran dünyanın en büyük uçak üreticilerinden Boeing şirketi ile 100 yolcu uçağı için anlaşma imzaladı.

İsveç’in Dagen Nyheter gazetesinin bildirdiğine göre İran dünyanın en büyük yolcu ve savaş uçağı üreticilerinden biri olan Boeing şirketi ile 100 yolcu uçağı için anlaşma imzaladı. Anlaşmanın İran’ın eskiyen yolcu uçağı filosunu yenilemek istemesinden kaynaklandığı belirtildi.

İran Sivil Havacılık Dairesi Başkanı Ali Abedzadeh anlaşmanın ABD Hükümeti tarafından da onaylanması gerektiğini belirterek ”Ülkenin 250 uçağı var. Bunun 230 adedinin yenilenmesi gerekiyor.” dedi.

İran’a uygulanan ekonomik ve askeri ambargo Ocak ayında Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu IAEA’nın, İran’ın uranyum zenginleştirme programını durdurma şartlarını yerine getirdiğine karar vermesinin ardından kaldırılmıştı.

DHA

Sezin Nil Tufan Bardakçı

Her şey için yeterli olduğu sanılır ama Nil için satranç oynamak elde ettiği şampiyonluklara rağmen sadece fazla iddialı bir hobiden ibaret. Yeterince zeki olduğunu göstermek yerine herkesin iyi olabilmeyi bu kadar dilediği bir oyunu kendisine iktisata yönlendiren bir analitik düşünce kaynağı olarak yorumluyor. Çok düşünüp az konuşuyor ve çok okuyup az yazıyor. Hayatın ona gelişini doğru yorumlayana kadar olanları saymazsak İstanbul Ticaret Üniversitesi İktisat Bölümü mezunluğundan pek de haz etmiyor. Oyunun kurallarına aykırı bir “rok” daha deyip onu yenilmez satranççı kimliği Colly’e hapsetmeden hayatta savrulmayı umuyor. Maroon 5 eşliğinde.

You may also like...