EURO 2016’da Türkiye Nasıl ‘En İyi Üçüncü’ Olur?

Share

Türkiye, Fransa’da düzenlenen 2016 Avrupa Şampiyonası’nda (EURO 2016) D Grubu’ndaki son maçında Çek Cumhuriyeti ile karşı karşıya geldi.

Burak Yılmaz ve Ozan Tufan’ın attığı gollerle rakibini 2-0 mağlup eden Milliler, ikinci tura çıkmak için, E ve F gruplarında oynanacak son maçları bekliyor.

A Milli Takım’ın en iyi 4 grup üçüncüsünden biri olarak gruptan çıkması için E veya F Grubu’ndaki 3. olacak takımlardan birinin 3’ten az puanı olması gerekiyor.

A Milli Takımımız, Çek Cumhuriyeti’ni 2-0 yenerek grubu 3 puan ve -2 averajla kapattı.

Türkiye aynı puan ve averaja sahip olan A Grubu’ndaki Arnavutluk’tan daha fazla gol attığı için avantaj sağladı. En iyi 3. sıralamasında Türkiye, Arnavutluk’un üstünde yer buldu.

B Grubu’nun 3. Slovakya 4 puanla bir üst tura çıkmaya hak kazandı.

C Grubu’nda Kuzey İrlanda 3 puan ve 0 averajla en iyi üçüncüler arasında yer aldı ve bir üst tura çıktı.

E Grubu’nda İrlanda Cumhuriyeti İtalya’yı, İsveç de Belçika’yı yenemezse buradan gelecek üçüncüyü geride bırakacağız.

F Grubu’nda ise Portekiz’in Macaristan’a yenilmesini bekleyeceğiz.

A Milli Takımımız, ikinci tura çıkmak için E ve F Grubu’ndaki maçları bekleyecek. Türkiye’nin tur şansı 22 Haziran’da oynanacak karşılaşmaların sonucuna göre belli olacak.

NTV, T24

 

Emre Kırtaş

Serinletici'ye teknik destek sağlayan ve öncelikli olarak teknoloji editörlüğü yapan Emre Kırtaş, Formula 1 başta olmak üzere Serinletici içeriğine daha birçok alanda da katkıda bulunuyor. Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü’nü bitiren Emre aynı zamanda canlı anlatımlarının da en önemli isimlerinden.

You may also like...