Makyaj Lekeleriyle Baş Etmenin Yolları

Share

Akşamüstüne doğru makyajınız yüzünüzden çıkmaya başlar. Ancak kıyafetinize bulaşan makyaj lekelerini çıkarmak neredeyse imkansız, aynı zamanda sinir bozucu ve pahalıdır. Bu nedenle gardırobunuzdan kuru temizlemeye bir kurban daha yollamadan lekelerle tek başınıza baş etmenin yollarına göz atın!

Rujlar

Lekenin üzerine saç spreyi sıkın ve birkaç dakika bekletin. Daha sonra havlu kağıdı, soğuk suyla ıslatın ve hafifçe lekenin üstüne bastırın.

Farlar ve Allıklar

Üstünüze toz malzemeler dökülünce hemen elinizle silmeye çalışmayın. Eğer bu şekilde temizlemeye çalışırsanız lekenin daha da dağılmasına neden olursunuz. Bunun yerine fön makinanizle soğuk hava üfletin. Kalan lekeler varsa külotlu çorapla üzerini silin.

Sıvı Malzemeler

Aydınlatıcınız veya fondöteniniz kıyafetlerinize bulaştığında hemen bir bıçak alın ve lekeleri sıvayın. Daha sonra lekenin üzerine buz küpünü eriyene kadar sürün. Soğuk su lekenin çıkmasını kolaylaştırır ve tüm kıyafetinizi lavabonun altına sokup yıkamaktan daha kolay bir yoldur.

Eyeliner ve Maskara

Yağsız makyaj çıkarıcınızdan pamuğun üzerine az miktarda dökün ve lekenin üstüne hafifçe uygulayın. Daha sonra kalan çıkarıcıyı temizlemek için lekenin üstünü soğuk suyla yıkayın. Üstünüz kirlendiğinde durum acilse ve yakınınızda lavabo yoksa makyaj silme beziyle veya ıslak mendille lekenin üzerini hafifçe silin. Böylece leke kalıcı olmaz.

InStyle

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...