Kedi insanı ile köpek insanı arasındaki farklar

Share

Dünya üzerinde 2 farklı insan tipinin var olduğu söyleniyor; evcil hayvan sosyal ağı Moofio’nun kurucusu Can Aksoy, köpek sever ve kedi sever insanlar arasındaki kişilik farklarını anlatıyor:

Öncelikle araştırmalar gösteriyor ki, köpek insanlarının sayısı kedi insanlarının sayısından çok daha fazla. Gözlemlenen büyük farklılıklardan bir tanesi, köpek insanları kedi insanlarına kıyasla daha dışa dönük, arkadaş canlısı ve sosyal olması.

Kedi severler ise yalnız kalmayı tercih eden, yalnızlıktan hoşlanan insanlar. Ayrıca köpek severlerin daha dominant ve özgüvenli olduğunu da ekleyelim. Bunun yanında kedi insanlarının daha zeki oldukları düşünülüyor. Ayrıca kaygıya daha meyilliler.

Kedi insanları aynı zamanda tek başlarına yaşamaya köpek insanlarına göre 3’te bir oranında daha yatkınlar. Ayrıca tercihleri daha çok müstakil ev yerine apartman dairesi oluyor ve genelde bu grup bekâr kadınlardan oluşuyor.

Köpek sahibi olmanın güçlü geleneksel değerlere sahip olmak anlamına gelmesinin yanı sıra, kurallara bağlı olmak anlamına geldiği de görülüyor. Kedi insanları buna karşın daha topluma ve mevcut düzene karşı olabiliyor, daha yaratıcılar, macera severler ve hayalperestler. Hassasiyet ise kedi insanlarında daha çok gözlemlenmiş bir özellik.

Moofio içerisindeki hesapları gözlemlediğimizde bu bilgilerin ne kadar desteklendiğini görüyoruz. Örneğin; kedi hesapları ev içerisinde paylaşımlara ağırlık verirken, köpek hesapları dış ortamda paylaşımlara ağırlık veriyor.

Kedi hesaplarından uyku ile alakalı içerik paylaşımı köpek hesaplarına oranla çok daha yaygın. Bunun temel sebebi kedilerin ömürlerinin %66’sını uyuyarak geçirmesi de olabilir tabii ki. Bunun yanında kedi sahiplendirme ile alakalı paylaşımlar, köpek sahiplendirmeye oranla oldukça yüksek. Kayıp ilanlarında ise kayıp köpek ilanlarının sayısının, kedi ilanlarına oranla daha fazla olduğu göze çarpıyor.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...