BlackBerry’den Ucuz Amiral Gemisi Telefon

Share

BlackBerry iki yeni telefon hazırlıyor. Özellikle Argon modeli güçlü donanımı ve iddia edilen uygun fiyatıyla yıla damga vuracak modellerden biri olabilir.

Priv modeliyle nihayet Android ekosistemine giriş yapan BlackBerry güvenilir kaynaklardan edinilen bilgilere göre iddialı iki yeni telefon daha hazırlıyor.

Şirketin gündemindeki ilk telefon Argon kod ismine sahip. BlackBerry Argon güçlü teknik özellikleri ve iddia edilen fiyat ile geldiği takdirde yılın fiyat/performans telefonu olabilir.

Telefonda 5.5 inç büyüklüğünde Quad HD çözünürlüklü ekran yer alacak. Snapdragon 820 işlemcisinden güç alacak modelin bellek birimi ise 4GB RAM ve artırılabilir 32GB dahili depolama şeklinde karşımıza çıkacak.

Android işletim sistemiyle çalışacak BlackBerry Argon diğer donanım özellikleriyle de bir hayli iddialı görünüyor. USB Type-C bağlantı noktası, 21 megapiksel arka kamera, 8 megapiksel ön kamera, Quick Charge 3.0 teknolojisine sahip 3.000 mAh kapasiteli pil ve parmak izi tarayıcısı telefonda öne çıkan diğer özellikler olacak.

Sonbaharda tanıtılması beklenen BlackBerry Argon’un fiyatının ise 250 dolar seviyesinde olacağı konuşuluyor ki, söz konusu fiyat Argon’u Çinli tepe modellerin bile daha ucuz yapacak.

Fiziksel klavyeli BlackBerry Mercury Geliyor

Mercury modeli BlackBerry’nin yıllardır süregelen fiziksel klavye alışkanlığını sürdürecek. Kurumsal yapıları hedef alacak model Android ya da BlackBerry 10 işletim sistemiyle çalışacak. Fiziksel klavye, metal gövde ve dokunmatik ekranı bir arada sunacak telefon özellikleri itibariyle orta segmentte konumlandırılacak.

İddia edilen özelliklere gelince; 4.5 inç büyüklüğünde 3:2 en-boy oranına sahip ekranın yer verileceği telefonun işlemci biriminde sekiz çekirdekli Snapdragon 625 kullanılacak. 3GB RAM, 32GB depolama, 18 megapiksel arka kamera, 8 megapiksel ön kamera ve 3.400 mAh kapasiteli pi (Quick Charge 3.0) BlackBerry Mercury’de dikkat çeken diğer detaylar olacak.

BlackBerry Mercury modelinin 2017’nin ilk çeyreğinde tanıtılması bekleniyor.

Shiftdelete

Emre Kırtaş

Serinletici'ye teknik destek sağlayan ve öncelikli olarak teknoloji editörlüğü yapan Emre Kırtaş, Formula 1 başta olmak üzere Serinletici içeriğine daha birçok alanda da katkıda bulunuyor. Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü’nü bitiren Emre aynı zamanda canlı anlatımlarının da en önemli isimlerinden.

You may also like...